21.6 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Compte arrere per a la segona edició de la Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC a Gandia

• Foment d’AIC va acollir el divendres passat la presentació de la carrera, que serà diumenge que ve, 21 de novembre, amb eixida i meta en el barri de Corea i una distància de 6,6 km.

• L’Ajuntament de Gandia facilitarà la inscripció de tots els treballadors municipals que vulguen participar.

Foment d’AIC, a Gandia, va acollir el divendres passat la presentació de la segona edició de la Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC, que se celebrarà diumenge que ve, 21 de novembre, en la capital de la comarca. En l’acte es van donar cita representants i membres de l’entitat organitzadora, el Club d’Atletisme Safor Teika, així com dels col·laboradors, l’Ajuntament de Gandia, la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), ESIC Business & Màrqueting School, i patrocinadors, entre altres.

També va haver-hi una nodrida representació de voluntaris que s’implicaran en aquesta prova, de l’associació de veïns de Corea, les comissions falleres de Corea, Màrtirs, Marqués de Camp, Serpis i Jardinet, el Consell dels Joves de Gandia i altres que tradicionalment col·laboren amb el club, com el Gandia Hoquei Club, o els veïns del Raval i de Benipeixcar.

L’esdeveniment va estar presentat per la periodista Jéssica Cánovas. En el torn de discursos van intervindre el president del club, Vicent Boscà; el president de FAESJuan Pablo Tur; la coordinadora d’Estudis d’Investigació del Campus de València d’ESIC Business & Màrqueting School, Carla Martínez; el regidor de Comerç, Ferran Martínez; i la regidora d’Esports, *Lydia Morant. A més, va haver-hi una breu sessió de “coaching” a càrrec de Sergio Minuesa.

Vicent Boscà va recordar que, gràcies a l’avanç de la vacunació contra la covid i el descens de contagis, les carreres populars estan tornant a poc a poc a la normalitat. “Ja ho comprovem amb el 10 K Nocturn de la Platja de Gandia Trasmediterránea-Memorial Toni Herreros, la primera gran carrera que va tornar a Gandia després d’any i mig d’aturada per la pandèmia, el passat 19 de juny”, va apuntar.

Boscà va assenyalar que la carrera del 21 de novembre “serà una bona oportunitat per a conéixer o saludar a companys d’altres empreses, sobretot en una època en la qual molts d’ells han hagut d’adaptar-se al teletreball”. Va reconéixer que l’any 2020, i aquest 2021 estan sent “difícils per a moltes empreses”, però, precisament per això, aquesta carrera vol ser “una excusa per al retrobament, un motiu d’alegria, en definitiva un revulsiu perquè no decaiga l’esperit de superació i companyonia demostrada durant la pandèmia”.

Per part seua, Juan Pablo Tur va afegir que “tan important és cultivar l’ànima com el cos” i va animar a emprenedors i treballadors a competir en la prova.

Carla Martínez va expressar l’“afecte” que des d’ESIC tenen a la ciutat de Gandia. Sobre la carrera va manifestar que és una iniciativa que situa en el centre a les persones, “i això és fonamental perquè la vida, el treball i la tecnologia canvien, però no les emocions de les persones, i qui no entén de persones no entendrà de negocis”.

Ferran Martínez va felicitar el club per la “magnífica organització i participació” que va haver-hi l’any 2019, i va apuntar que aquesta carrera aporta “valors necessaris en les empreses com el treball en equip i la sana competitivitat”. “Empresa i esport és una combinació perfecta”, va afegir.

Va tancar l’acte Lydia Morant, qui va felicitar en primer lloc a tots els esportistes per haver mantingut de manera “exemplar” les mesures de prevenció enfront del coronavirus, fins i tot en els moments més complicats. Va recordar que la carrera, com unes altres que organitza el club, com a entitat sense ànim de lucre, serveix per a millorar l’escola d’atletisme i triatló, “una de les més nombroses de la Comunitat Valenciana”.
D’altra banda, la regidora d’Esports va anunciar que l’Ajuntament col·laborarà amb la carrera facilitant la inscripció a tots els treballadors municipals que desitgen participar en ella, als qui a més se’ls regalarà una samarreta corporativa de “Gandia, ciutat de l’esport”, perquè es visibilitze millor l’equip. L’esdeveniment va finalitzar amb un vi d’honor.

Samarreta i recorregut

CURSA DE LES EMPRESES DE LA SAFOR ESIC 2021
 

En la cita també es va presentar la samarreta oficial, que és tècnica i amb fons blau, així com el recorregut. El circuit canviarà lleugerament respecte a l’edició de 2019, a causa de les obres que s’estan realitzant en l’avinguda Blasco Ibáñez.

L’eixida de la Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC serà el diumenge, 21 de novembre, a les 9.30 hores en la plaça de l’Exèrcit Espanyol, popularment coneguda com ‘el Jardinet’, en el barri de Corea, i recorrerà els principals carrers del centre històric, per a tornar de nou al ‘Jardinet’.

La distància és de 6,6 km, en dues voltes. Hi haurà un avituallament enfront de la seu de Foment d’AIC i un altre en meta, amb borsa del corredor, que inclourà productes de Vicky FoodsVelarteTeika i Jumel, entre altres marques. Hi haurà animació per part del club i les falles del barri.

Una carrera per a Corea

La prova està pensada per a treballadors i emprenedors dels diferents sectors productius de la comarca, que podran participar de manera individual o per equips, representant a la seua empresa.

Si es realitza de manera individual, hi haurà dos modalitats; una per a autònoms i professionals col·legiats, i una altra per lliure, per a aquells corredors que vulguen participar, pertanguen o no a una empresa. Respecte dels equips, poden ser de 2, 3 o 4 integrants, tant en categoria femenina com masculina, i fins i tot mixtos. En tots els casos caldrà acreditar un vincle amb l’empresa en els últims sis mesos.

Les inscripcions es van obrir a un preu de 8 euros amb samarreta, dorsal i borsa del corredor, i el següent tram serà de l’11 al 17 de novembre. El cronometratge de la prova es realitzarà mitjançant xip electrònic d’un sol ús situat en el dorsal. L’organització informarà de les mesures sanitàries anticovid que requerisca el protocol vigent en aquest moment.

D’altra banda, es pretén que l’esdeveniment servisca de motor de dinamització del barri. En la primera edició ja es va demostrar l’impacte beneficiós que va tindre en l’hostaleria.

La primera edició es va celebrar el 6 d’octubre de 2019, i va ser tot un èxit, tenint en compte que era la primera vegada que s’organitzava a la comarca una carrera específica per a empreses. Va haver-hi prop de 800 participants procedents d’un centenar d’empreses i un gran ambient de companyonia.

Articles relacionats