27.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

L’hospital de Gandia realitza la seua primera donació d’òrgans en asistòlia controlada

• S’ha realitzat un explant de fetge i renyons utilitzant la tecnologia ECMO per a mantindre les funcions d’aquests òrgans

• En el procés han participat Medicina Intensiva, Urologia, Nefrologia, Anestèsia i Quiròfans, així com especialistes de la Fe

L’Hospital Francesc de Borja de Gandia ha realitzat la primera donació d’òrgans d’un pacient en asistòlia controlada. Aquest tipus de donació implica que, una vegada el pacient ha mort, es connecta a un sistema de circulació extracorpòria, anomenat ECMO, per a mantindre els òrgans en unes condicions òptimes i que aquests puguen ser extrets i posteriorment trasplantats a una altra persona.

És a dir, l’asistòlia, la defunció del pacient, està controlat, de manera que l’equip sanitari és present en el moment de la mort per a ràpidament connectar el pacient al ECMO i que els òrgans no perden les seues funcions.

En aquest cas, els òrgans extrets gràcies al ECMO han sigut el fetge i els dos renyons, i a més també s’han donat les còrnies. Tot això ha sigut possible gràcies a la decisió de la família del pacient mort.

El següent pas és el trasplantament d’aquests òrgans a pacients, segons la prioritat vital, d’altres hospitals, siguen d’Espanya o de la Comunitat Valenciana; tot això sota la supervisió i coordinació de l’Organització Nacional de Trasplantaments.

Donacio asistolia controlada

En el procés, que va durar més de cinc hores, ha participat un equip multidisciplinari format per especialistes de Medicina Intensiva, Urologia, Nefrologia, Anestèsia i personal de quiròfans del Francesc de Borja, així com diferents especialistes de l’hospital La Fe de València,
Des de la coordinació de Trasplantaments de l’hospital de Gandia agraeixen la col·laboració de la família i fan extensible a tota la població la necessitat de donar òrgans.

Donacio asistolia controlada 2

Articles relacionats