16.9 C
Gandia
Dimarts, 30 maig, 2023

Compromís per Bellreguard celebra l’Acte Central de Campanya

  • Acte Central de Campanya de Compromís per Bellreguard

Aquest pròxim divendres, dia 19 de maig, a les 20:00 h, en la Plaça Major se celebra l’Acte Central de campanya de Compromís per Bellreguard a la plaça Major. Un acte on tot el món és benvingut, divertit perquè serà conduït pel còmic Rafa Forner.

Durant l’acte Central es farà la presentació de les candidates i candidats de Compromís Bellreguard i el projecte de Poble.

Tot seguit hi haurà un sopar popular i l’actuació del cantautor Pau Alabajos. En cas de pluja ho celebrarem al saló d’actes de la Casa de Cultura.

PROJECTE DE POBLE

GESTIÓ RESPONSABLE DEL MUNICIPI

– Desenvoluparem un model de poble sostenible i respectuós amb el medi ambient.

– Continuarem treballant i exigint solucions definitives per revertir la regressió de la nostra platja.

– Defensarem i promocionarem l’agricultura com a sector econòmic pròsper. Donarem suport a la venda directa de producció pròpia i local de productes agrícoles. Hem de dignificar el treball al camp.

– Seguirem consolidant la gestió pública de l’aigua potable caminant cap a una cogestió ciutadana impulsant l’Observatori de l’Aigua de Bellreguard. / Aprofundirem en l’estalvi energètic i promourem les energies renovables. Serem agent actiu en la transició energètica, l’ecologisme i en la lluita contra el canvi climàtic.

– Fomentarem l’urbanisme sostenible i d’acord amb la realitat municipal, de manteniment, millora i embelliment del poble.

– Continuarem lluitant per la construcció de la rotonda nord de Bellreguard i per la millora integral i humanització de la travessia de la N332 i traure el trànsit de dins del nostre poble.

– Millorarem i ampliarem les zones verdes urbanes i periurbanes com a espais comunitaris i saludables.

– Crearem la Regidoria del Benestar i Protecció dels Animals. Impulsarem una ordenança municipal de benestar i protecció animal, facilitarem formació al funcionariat i a la ciutadania en la protecció dels animals. Garantirem el mètode CER en les colònies de gats i mantindrem la contractació amb protectores amb sacrifici zero. Seguirem col·laborant amb l’Associació de Benestar Animal de Bellreguard.

CULTURA

– Consolidarem el model cultural dels últims quatre anys amb una programació estable i de qualitat com són: a l’Era, Rodafam Arts o el Sotaia Rock. Continuarem formant part de l’Institut Valencià de Cultura.

– Ampliarem la programació cultural estable amb el cinema. / Seguirem protegint i fent valdre el patrimoni municipal, cultural i natural, com a actiu del nostre poble. Redactarem el Catàleg municipal de béns protegits.

– Promocionarem la cultura valenciana i la llengua.

– Evolucionarem cap a un model de festes més participatiu i inclusiu.

– Construirem l'”Espai de la Festa”

– Col·laborarem amb els centres d’educació per teixir un poble educatiu.

-Elaborarem programes culturals diversificats i de qualitat per a totes les persones. Tenint especial sensibilitat per la infància i la gent major.

– Fomentarem la creació de cultura local. Continuarem col·laborant amb la Fundació Aunión.

-Farem valdre la diversitat cultural del poble.

– Crearem el Consell Bellreguardí de la Cultura.

PARTICIPACIÓ, INFÀNCIA, ADOLESCÈNCIA I JOVENTUT

– Seguirem enfortint el teixit associatiu i el treball en xarxa.

– Renovarem el Pla d’infància, adolescència i joventut. Seguirem treballant per mantindre el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF.

– Aprofundirem en els mecanismes i espais d’apoderament, participació de la ciutadania i acció comunitària.

– Consolidarem l’Escola Democràtica

– Fomentarem, millorarem i consolidarem projectes d’educació en la participació com el Consell de Xiquetes i Xiquets i l’Espavila’t (Delegats/des, Corresponsals, Creant Futur, Fòrum Jove)

– Formació, orientació i suport als i les joves per a l’organització i cogestió d’espais.

ECONOMIA SOSTENIBLE

– Promocionarem i continuarem donant suport el xicotet comerç local associat, dotant-lo de la figura del tècnic de comerç i adequant i millorant els carrers comercials del nostre poble.

– Continuarem treballant per integrar el polígon industrial en la realitat local.

– Promocionarem la platja com a espai natural i viu tot l’any, apostant per una modalitat de turisme sostenible basada en la nostra història, festes i tradicions en què a més la cultura siga l’eix vertebrador del nostre desenvolupament turístic.

-Contractarem amb empreses que garanteixen uns drets laborals dignes.

– Fomentarem l’Economia del Bé Comú col·laborant amb les empreses del poble.

RESPONSABILITAT AMB LES PERSONES

Les necessitats de les persones al centre de les polítiques municipals:

-Comptarem amb un nou CEIP Gregori Mayans i Ciscar gràcies a la rehabilitació integral que executarem amb els 7 milions d’euros que hem obtingut del Pla Edificant.

– Continuarem treballant per la Memòria democràtica; per la veritat, la justícia i la reparació de totes les víctimes de l’odi, i per la garantia de no repetició.

– Garantirem el dret d’envellir dignament, i treballarem per la construcció al nostre poble d’un Centre de Dia de titularitat pública.

– Lluitarem contra la soledat no desitjada amb programes d’acompanyament.

– Continuarem treballant per la igualtat, la inclusió i la cohesió social.

– Promocionarem la pràctica d’activitats esportives i saludables, en col·laboració amb les entitats esportives del poble.

– Revisarem i millorarem les subvencions municipals a l’esport base. Condicionarem i millorarem les instal·lacions esportives. /Millorarem l’Skatepark i l’ampliarem amb la construcció d’una pista de Pump Track.

– Seguirem treballant per a aconseguir un poble acollidor i lliure de qualsevol discriminació. / Fomentarem un programa integral de salut comunitària per al benestar de les persones.

– Caminarem cap a un model de poble cuidador amb especial sensibilitat amb els col·lectius més vulnerables.

 

 

Articles relacionats