Compromís mostra malestar pel vot favorable del Consell a la revisió del dèficit

El portaveu adjunt de Compromís en les Corts, Juan Ponce, ha admès l’existència d’un «malestar» en el si de la formació després d’assabentar-se «en temps real» del vot a favor de la Generalitat a l’objectiu de dèficit en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), un sí que «no estava pactat» en el Botànic.
«No s’entén, ja que la posició de força del poble valencià estava a mantenir l’abstenció -com en la reunió de juliol- i només canviar-la amb una millora substancial en el tracte» als valencians, que «ha sigut molt negatiu durant les últimes dècades» i que aquesta legislatura «de moment no s’albira que vaja a millorar», ha dit en declaracions als mitjans.
Al seu judici, l’acord que va permetre eixe vot a favor a canvi de mesures que suposaran 850 milions d’euros addicionals per a la Comunitat, no suposa un avanç «substancial» perquè esperaven una aposta «ferma» per la revisió del sistema de finançament i el repartiment d’inversions i no ha sigut així.
Les noves aportacions a la Comunitat, ha indicat, «són les mateixes que s’ofereixen a altres comunitats, com un avançament en l’IVA, el sostre d’endeutament i açò no suposa cap solució al problema valencià», mentre que l’assumpció de 350 milions del deute de la Marina, ha indicat que estan «un poc defraudats» perquè hauria de condonar-se eixe deute al cent per cent.
«L’acord no pal·lia la situació històrica d’infrafinançament i infrainversió, no són uns diners extres per als valencians, és permetre augmentar la capacitat d’endeutament, avançar un IVA que ens tocava i en La Marina ni tan sols es condona al cent per cent el deute, com ha passat en altres ciutats. És un altre greuge als valencians, no podem estar contents», ha incidit Ponce.
Segons ha dit, els diputats de la coalició en el Congrés van a seguir treballant en la mateixa línia que fins avui i van a ser «coherents» quan es vote eixe objectiu de dèficit: «Si no hi ha canvis substancials, no hi ha cap motiu per a canviar eixa posició de vot».

Et Pot Interessar