Gandia ha atorgat este estiu 54.000 euros en ajudes individuals per a alimentació

Durant el curs escolar els xiquets i xiquetes més vulnerables es queden al menjador del centre educatiu al que acudeixen. Tanmateix, una vegada arriben les vacances d’estiu, aquests es queden sense aquest servei com a conseqüència del tancament dels centres. Així doncs, l’Ajuntament de Gandia ha de facilitar el menjar als menuts per altres vies que siguen inclusives, adaptades i properes.

Als estius de 2016 i 2017, la metodologia d’ajuda seguida va ser la de portar el menjar a les cases de les famílies, però aquest any “per evitar l’estigma” l’Ajuntament de Gandia junt a la Conselleria d’Igualtat ha concedit ajudes econòmiques individuals per a aquesta alimentació. El pressupost ha estat de 54.000 €. D’aquesta manera, “les educadores socials garanteixen que siguen per a tal fi i evitem haver de triar nosaltres que tipus de menjar que han de consumir. Un pas més en la igualtat”, ha explicat Nahuel González, regidor de Responsabilitat Social.

L’objectiu de la nova metodologia d’entrega de les ajudes econòmiques destinades a pal·liar aquesta necessitat nutricional és evitar assenyalar i estigmatitzar als usuaris  i també adaptar l’ajuda a les necessitats individuals de cada infant. Segons ha declarat González, “este estiu continuem garantint el menjar als xiquets i xiquetes de Gandia amb pocs recursos que durant el curs es queden en el menjador escolar”.

D’altra banda, l’Ajuntament també s’ha fet càrrec dels costos de les escoletes d’estiu per als xiquets i les xiquetes amb problemes d’exclusió social.

Des del la regidoria de Responsabilitat Social de l’Ajuntament de Gandia continuen treballant per a garantir que els xiquets i xiquetes de la ciutat tinguen totes les necessitats bàsiques cobertes i disposen de totes les garanties per a créixer i desenvolupar-se dignament.

Et Pot Interessar