21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Compromís garanteix la construcció de la Via Verda des de Carcaixent a Dénia

– Membres de les candidatures i representants dels ajuntaments de Carcaixent, Alzira, La Barraca, Simat, Benifairó, Tavernes i de les Mancomunitats de la Safor i de la Valldigna garantixen l’arribada de la Via Verda de l’antic trenet a Dénia al llarg de la pròxima legislatura.

– A més, s’ha anunciat la construcció d’una passarel·la sobre la via ferroviària de Tavernes per a connectar la Via Verda amb la Platja i l’organització d’una marató entre Carcaixent, Alzira i Tavernes amb recorregut per la Via Verda.

“Als anys 90, dècada de trànsit entre els últims governs municipals i autonòmics del PSOE i primers del PP, s’aprovà el projecte de creació d’una autovia que destrossava la comarca de la Safor-Valldigna, així com bona part del sud de la Ribera Alta. Una proposta que atemptava contra l’entorn natural i la qualitat de vida dels nostres pobles per tal de fomentar la idea del turisme de sol i platja i facilitar la mobilitat de la gent de l’interior cap a la costa. Per sort, la pressió i mobilització ciutadana aconseguí que el dit projecte acabara dormint en un calaix i mai vera la llum”, han assenyalat els representants de Compromís.

“Els governs municipals de Compromís han demostrat que propostes d’aquest tipus, per sort, ja són passat. Les accions polítiques del segle XXI, les que representen la nostra ideologia progressista, es basen en la proximitat. Prioritzar les nostres veïnes i veïns i cuidar del nostre entorn és el full de ruta a seguir. Mostra del que afirmem és la Via Verda. Els nostres governs han capgirat la idea de foment d’asfalt a favor d’un turisme de sol i platja que beneficia als de fora per una infraestructura que s’enlaira a partir de les nostres arrels. Una infraestructura respectuosa amb el nostre entorn, que promou l’esport, la vida i que promociona un turisme sostenible. Un turisme més solidari que té en compte tot el camí i no sols el destí”, han remarcat.

També ressalten que “Gràcies a la nostra tasca hem aconseguit la implicació i inversió de la Diputació, la Generalitat i el Ministeri, qui, sense anar més lluny, ha invertit 500.000 euros sols en l’obra de la Valldigna. La transformació de l’antic trajecte ferroviari entre Carcaixent i Dénia en un camí natural és un dels símbols de les polítiques de Compromís. Hui, a Tavernes de la Valldigna, una sèrie de representants dels governs municipals que ho han fet possible, casualment, gairebé tots de Compromís, hem fet valdre dita infraestructura i hem postulat com la garantia per tal que es continue treballant a fer que la Via arribe a Dénia a la pròxima legislatura. A més, s’ha aprofitat l’avinentesa per a anunciar la construcció d’una passarel·la sobre la via del tren per tal de connectar la Via Verda amb la platja de Tavernes i l’organització d’una marató entre Carcaixent, Alzira i Tavernes al llarg del recorregut de l’antiga via del trenet”.

Així, Lluís Candel, regidor de mobilitat de Carcaixent, Pep Carreres, regidor d’agricultura d’Alzira, Gilles Denan, candidat a l’alcaldia de La Barraca d’Aigües Vives, Josep Antoni Alberola, alcalde de Benifairó de la Valldigna, Zaira Pellicer, candidata a l’alcaldia de Benifairó, Tamara Ferrando, número dos de la llista de Compromís per Simat i Josep Llàcer, candidat a l’alcaldia de Tavernes de la Valldigna, Assumpta Domínguez, Presidenta de la Mancomunitat de la Safor i Vicent Ribera, ex-President de la Mancomunitat de la Valldigna han donat el tret d’eixida a la campanya de les eleccions municipals de 2023 reivindicant una de les icones dels seus governs: la Via Verda.

Articles relacionats