23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

Una brigada forestal municipal vigila els 35 quilòmetres de Vilallonga per a evitar incendis

– L’Ajuntament de Vilallonga contracta sis persones per a controlar cremes i pesca il·legal i hi haurà controls nocturns en les onades de calor

Vilallonga ha posat en marxa una brigada forestal amb la finalitat de vigilar les seues muntanyes i tractar d’evitar focs durant el pròxim estiu. Per a això, el consistori ha organitzat un equip de sis persones per a supervisar els terrenys forestals i agrícoles i netejar vores de camins, vies rurals i sendes de montana. Aquesta mesura es pren davant l’elevada superfície forestal de Vilallonga, que supera els 35 quilòmetres quadrats, dels 43 amb els quals compta.

El dispositiu està en marxa des de maig, moment en el qual va entrar en funcionament la part de l’equip que vigila tot el terme i especialment els paratges forestals. La resta d’operaris s’incorporaran en unes setmanes, com ha informat l’alcalde de Vilallonga, Román Garrigós.

Aquest pla compta amb una inversió pròxima als 30.000 euros, d’una banda, s’ha contractat un vigilant forestal, que s’encarrega de supervisar tot el terme i controlar tant les cremes il·legals, amb potestat per a poder donar avís a la Guàrdia Civil i Policia Local, perquè actuen i sancionen si és necessari, així com per a controlar altres pràctiques que poden ser il·legals i danyar el medi ambient, com la pesca il·legal, ja que també s’han donat casos a Vilallonga.

Aquest vigilant va començar la seua comesa el mes de maig passat i estarà en actiu fins al mes d’octubre: “Són els mesos en què més cal vigilar i on es poden produir episodis de calor per la qual cosa és necessari supervisar tots els nostres paratges, que són molts i d’alt valor ecològic com són La Llacuna, el Circ de la Safor o tot l’entorn del Serpis i la Via Verda”.

Per a la prevenció treballarà l’altra part de la brigada, un equip de cinc persones que dedicaran les seues jornades laborals a la neteja de camins, sengles rurals i vores de vies rurals. “Moltes vegades els focs parteixen de les mateixes vies de comunicació, per aquest motiu cal tindre-les en el millor estat possible”.

Vilallonga ha rebut una ajuda per a fomentar l’ocupació agrària que destinarà a aquesta brigada forestal i rural: “Tenim una subvenció de 17.000 euros que ens ha concedit el Servei Públic Estatal d’Ocupació (SEPE) amb la qual contractarem cinc persones del sector agrari. La seua missió serà treballar en els pròxims mesos tant en la conservació de les muntanyes com en la neteja de camins i zones rurals”.

Articles relacionats