12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Compromís, EUPV i ERPV reediten el pacte local de Gandia

Compromís vol l’alcaldia de Gandia per primera vegada, i en eixe intent la voluntat del cap de llista, Josep Alandete, de concórrer en solitari ha quedat en segon plànol. Compromís, EUPV i ERPV han anunciat la reedició de la coalició que en 2015 es va presentar amb el nom de Més Gandia i ara ho farà com Compromís Més Gandia Unida. La candidatura estarà encapçalada per Josep Alandete (Compromís). Queden al marge, de nou, Podem i Els Verds, com ja va ocórrer en 2015.

Segons els protagonistes de l’acord, l’anunci ha estat precedit de mesos de negociacions, i s’ha adobat amb el compromís d’oferir dues assemblees obertes a l’any per tal d’informar de la gestió municipal, i amb uns codis ètic i feminista que els regidors hauran de respectar. L’acord l’hat escenificat el portaveu de Compromís per Gandia, Ivà Bonet; el coordinador d’Esquerra Unida Gandia, Nahuel González, i el president d’Esquerra Republicana de la Safor-Valldigna, Miquel Peiró, en una compareixença al Mirador del Serpis de Gandia.

L’acte ha estat conduït per la vicealcaldessa i portaveu del Grup municipal, Lorena Milvaques, acompanyada d’Alandete, les regidores i regidors de Més Gandia: Alícia Izquierdo, Laura Morant, Nahuel González i Xavi Ródenas, així com militants i membres de la candidatura.  

S’hi ha coincidit en la necessitat de revalidar la unitat de les forces de progrés “perquè no es perda ni un vot d’esquerres que permeta continuar treballant per les polítiques pensant en les persones, en el bé comú i en una ciutat més social, participativa, verda, igualitària o orgullosa de la seua diversitat. Un municipi que aposte també per una economia i un turisme sostenibles, la normalització lingüística, l’educació o que pose en valor el seu patrimoni històric i cultural…”.

Però això, asseguren, només serà possible “si es dóna una passa més i s’aconsegueix la primera alcaldia del canvi de la historia de Gandia, trencant el bipartidisme, gràcies a l’acord guanyador que suma les forces de progrés i reflecteix el compromís amb la ciutadania.  Un compromís que també es plasmarà en un codi ètic que es presentarà en breu”

En 2015 Més Gandia va aconseguir cinc regidors, i ara l’objectiu és superar en vots als qui encara són els seus socis al govern local, el PSPV. Només eixa circumstància portaria a Alandete a l’alcaldia, això si, sempre el vot de Ciudadanos no siga determinant, com ho va ser en 2015 per a fer alcaldessa a la socialista Diana Morant. 

 

Articles relacionats