El comerç posa l’esperança en la campanya de rebaixes

El 78% dels comerciants valencians preveu que les vendes es mantinguen o augmenten durant la campanya de rebaixes d’hivern que arranca definitivament aquest diumenge 7 de gener, amb descomptes de fins al 50%. No obstant açò, la gran majoria (89%) reconeix que la liberalització de les rebaixes ha afectat negativament a les vendes en temporada i en Nadal.
Segons les previsions de la Confederació de Comerciants i Autònoms de la Comunitat Valenciana (Covaco), la temporada de saldos que obri 2018 serà millor que la de l’any passat si es manté l’evolució positiva de les vendes i de la campanya de Nadal i Reis.
Així, quasi vuit de cada deu dels comerciants consultats per l’organització espera que les vendes es mantinguen o augmenten durant aquest mes de gener, gràcies a les rebaixes. En qualsevol cas, el 89% advoca per un retorn als períodes regulats de saldos en constatar una pèrdua de les vendes per la liberalització de les rebaixes.
Des de l’organització comercial recorden que les rebaixes d’hivern representen fins a un 20% de la facturació anual en alguns sectors. Encara que alguns comerços ja han iniciat els saldos abans de Reis, la campanya entrarà definitivament en vigor entre el diumenge i dilluns 8 de gener, amb descomptes de fins al 50% i “la qualitat com a principal reclam”.
Seran especialment interessants, en opinió de Covaco, en el sector de tèxtil i complements, on es podran adquirir peces i articles amb descomptes que partiran des del 20 i el 30% fins a arribar a la meitat del seu preu en una selecció de productes.
La patronal autonòmica de comerç minorista ha destacat que cada any participen més en la campanya de rebaixes comerços d’altres sectors, com les joieries i les rellotgeries, l’equipament de la llar, l’electrònica i els electrodomèstics. Ara bé, més de la meitat del pressupost per a compres dels consumidors se segueix destinant a moda i complements.
“Serà una molt bona oportunitat perquè el consumidor adquirisca en el comerç urbà de la Comunitat els productes de temporada a preus reduïts i amb la mateixa qualitat”, ha ressaltat el president de Covaco, Cipriano Cortés.

Despesa mitjana per persona
La Confederació de Comerciants i Autònoms preveu que cada valencià gaste al voltant de 95 euros en aquesta campanya, en la qual “el consumidor trobarà en el comerç de proximitat la millor opció si el que vol és adquirir el producte de temporada amb descomptes en el preu, però no en la qualitat ni en el servei”.
Sota aquest prisma, la patronal ha posat en valor les rebaixes que ofereix el comerç urbà, que “a diferència d’altres formats comercials, no ven producte adquirit o fabricat ex profeso per a la campanya i manté els mateixos nivells de qualitat”.
Covaco espera que les compres online juguen un paper important en aquestes rebaixes de gener, especialment en l’arrencada, quan “gràcies a la progressiva incorporació de les pimes al comerç online, els clients podran trobar els articles de temporada amb promocions i descomptes molt atractius”. No obstant açò -precisen des de Covaco-, la majoria dels consumidors seguiran triant les tendes físiques, “on poden veure, tocar i provar el producte”.
La venda online també ha estat present en la campanya de Nadal-Reis que s’acaba de tancar, amb unes vendes molt similars a les de l’any passat en les pimes i un augment del 2% en les contractacions. Segons els comerciants consultats per la patronal, les compres online han suposat de mitjana el 2,5% de la facturació total de la campanya de Nadal, arribant fins a una desena part en alguns casos.
De cara a la resta de l’any, els venedors valencians també són optimistes respecte a l’inici de 2018, ja que el 77% creu que les vendes es mantindran o creixeran en aquest nou exercici.

Et Pot Interessar