15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Comencen les obres del Camí Natural de l’Antic Trenet Carcaixent-Dénia en el terme municipal

– Les primeres actuacions s’estan executant en el camí de la Dula, que estarà tallat al trànsit durant els pròxims dies en el tram que connecta amb la CV-50, i en el camí del Pla

– La nova via ciclopeatonal unirà Tavernes amb l’interior de la Ribera Alta, Alzira i Carcaixent, a través de la recuperació del traçat de l’antiga via fèrria

Han començat les obres d’execució del Camí Natural de l’Antic Trenet Carcaixent-Dénia en el terme municipal de Tavernes de la Valldigna. Les primeres actuacions s’estan duent a terme en el camí del Pla, a l’altura del Molí del Pla, i en el camí de la Dula, per on transcorrerà la via ciclopeatonal que unirà l’interior de la Ribera Alta, Alzira i Carcaixent, amb Tavernes i la seua platja a través de la recuperació del traçat de l’antiga via fèrria.

A causa dels treballs que s’estan executant per a elevar el mur de contenció que permeta enllaçar la via ciclopeatonal fins al polígon del Teularet, el camí la Dula estarà tallat al trànsit durant els pròxims dies en el tram final on connecta amb la CV-50.

Aquesta via ciclopeatonal, que transcorrerà pel traçat de l’Antic Trenet que anava de Carcaixent fins a Dénia, és un projecte que contribuirà al desenvolupament sostenible del medi rural i a apropar els paratges naturals a la ciutadania.

El passat mes de març, el Ple de l’Ajuntament de Tavernes va aprovar cedir l’ús i la disponibilitat dels terrenys perquè el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació executara en el terme municipal el projecte de rehabilitació del traçat de l’Antic Trenet Carcaixent-Dénia com a camí natural. Mentre que el manteniment de les obres i la gestió de les noves infraestructures seran assumides per l’Ajuntament.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, s’ha mostrat satisfet per “l’inici de les obres d’aquest projecte tan esperat, el qual tindrà un impacte molt positiu per a Tavernes pel que fa a mobilitat i turisme sostenible. Prompte s’iniciaran també les actuacions en el tram de l’avinguda de Marjaletes”.

Durant l’execució de les obres, el consistori ha cedit els terrenys del camí del Pla, camí de la Cadira, carrer del Matadero, Avinguda de les Corts Valencianes, carrer de Marjaletes, Passeig dels Sequers, camí de la Dula, camí del Portitxol, la parcel·la Q viales, un tram de la CV-603 i camí del Mar, que una vegada finalitze el projecte seran d’ús públic eco-recreatiu.

Articles relacionats