13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Com obtindre el Passaport Covid

El certificat Covid és un document gratuït, segur i accessible per a tota la població, que es pot obtindre a través del portal web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

Per a requerir-ho, el sol·licitant ha d’haver rebut almenys una dosi de la vacuna o també haver-se sotmés a una prova diagnòstica o test d’antígens o haver superat la malaltia en els últims 180 dies.

Els passaports es poden emetre tant en format electrònic com en paper, sota demanda mitjançant targeta SIP en el seu centre de salut. Per a això, es poden sol·licitar tres tipus de certificats: vacunació, diagnòstic i recuperació, segons les exigències de cada cas.

Com obtindre el passaport Covid pas a pas

Per a aconseguir el Certificat Covid Digital UE de manera “on line” és necessari accedir al següent enllaç: https://coronavirus.san.gva.es/es/certificado-digital-ue, on apareix un botó de grans dimensions en la part superior per a sol·licitar el document.

Posteriorment, el sol·licitant ha d’emplenar un formulari amb les següents dades: número de SIP, dates de naixement i d’emissió de la targeta SIP i introduir un codi de validació.

Una vegada introduïts aquestes dades, es rebrà un missatge de confirmació en el mòbil amb una clau de seguretat per a accedir a la zona de descàrregues de documents, on es pot triar la tipologia del certificat.

Tant la versió digital com la impresa porten incorporats un codi QR amb la informació essencial, així com segell que acredita que el certificat és autèntic i que es pot portar en el telèfon mòbil.

Articles relacionats