17.4 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Gandia continuara amb el seu compromís d’aconseguir ser un Espai Lliure Sense Masclisme

– Gandia reivindica un #EspaiLliureSenseMasclisme en el Dia Internacional contra la violència de gènere

– L’Ajuntament ha organitzat la lectura d’un manifest a la Plaça Major per a denunciar la violència masclista i vicària i per a demanar suport social, justícia i reparació per a les dones assassinades per les seues parelles o exparelles. També per als menors assassinats per a ferir les seues mares.

– S’hi han lliurat els premis que s’han organitzat des de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives amb motiu del #25N.

– A l’acte han estat presents l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el vicealcalde, Josep Alandete; la regidora d’Igualtat, Juana Navarro; el Subsecretari de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, Daniel González Serisola, i els membres de la Corporació local.

Gandia espai lliure de violencia masclista 2
Fotografia d’Àlex Oltraa

Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que es commemora anualment el #25N (novembre) per a denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones a tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seua erradicació, la representant de l’Associació Rosa dels vents per la igualtat de gènere, Juani Mira Pacheco, ha protagonitzat la lectura del manifest contra la violència masclista i vicària, que hem de lamentar any rere any, per a donar visibilitat a la desigualtat i a trencar el silenci còmplice d’aquesta xacra social, una realitat incòmoda que obliga a actuar unides per tal d’aconseguir un #EspaiLliureSenseMasclisme i eixir d’aquest cercle viciós de violència contra les dones que aquest any ha deixat 37 assassinades per les seues parelles o exparelles, i 5 menors d’edat que han estat assassinats per a danyar les seues mares.

“Avui Gandia crida contra la violència de gènere. Perquè juntes i junts som més forts, i aquest 25 de novembre ha de servir per a conscienciar, no callar i assenyalar la violència. La societat ha de fer-ho també per aquelles que no poden alçar la seua veu. Totes les persones poden telefonar al 016, als recursos especialitzats, sense temor, perquè no podem mirar a un altre costat”, ha reivindicat Pacheco, qui ha reclamat una justícia ràpida, especialitzada i reparadora, així com el suport social com a elements imprescindibles per a empoderar les dones i animar-les a refer les seues vides amb independència.

A l’acte de repulsa contra la violència de gènere han estat presents l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el vicealcalde, Josep Alandete; la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro; el Subsecretari de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, Daniel González Serisola, i els membres de la Corporació local.

Tot seguit, ha tingut lloc la cerimònia de lliurament dels premis dels diversos concursos que s’han organitzat des de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives amb motiu del 25-N.

Així, els guardonats del concurs Cartells Gandia contra la Violència de Gènere han estat Zaira Gutiérrez Domínguez (IES Ausiàs March), Viktoria Plamenova Kustova (IES Tirant lo Blanc), i Tatiana Polishchuk (Col·legi Abad SOLA).

En la II Edició del concurs de Fotografia ‘Apodera’t. Canvia l’objectiu’ hi ha hagut tres premis i diversos finalistes:

• 1r premi: Kini Mercado Pérez.

• 2n premi: Adriana Ortolá i Alexia Samper

• 3r premi: Raquel Echeandia Sánchez

Els finalistes han estat Daniel Aparicio Serrano; Javier Ignacio Moreno Simón; Ces Martin GonzalezJuan Luis Esquer Campillo; Milagros Climent Prats; Paula Lorente Calafat; M. Vicenta Fuster Estruch; David Valiente PedrajasKistiyana Krasenova Asenova i Estela Camuñas Ferrer.

Pel que fa a la I edició del concurs de microrelats feministes de la UV, el primer premi ha estat per a Oscar de la Dueña i el segon premi a Ángela Guixot Escrivá.

Perquè #EnsVolemVives i no desitgem que falte #NiUnaMenys.

La violència de gènere és la vulneració més extrema dels drets humans i les llibertats fonamentals. #NoMiresCapaUnAltreCostat

016: Telèfon gratuït d’atenció a la víctima de la violència de gènere. No deixa rastre a la factura, però sí que cal esborrar-lo del llistat de telefonades.

96 295 95 28: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

900 580 888: Centre Dona 24 h.

96 287 88 00 – 96 287 88 01: Policia Local de Gandia.

091: Policia Nacional.

112: Telèfon d’Emergències.

Gandia espai lliure de violencia masclista 1
Lectura Manifest 25N. Fotografia Àlex Oltra

MANIFEST 25 NOVEMBRE

Hui, 25 de novembre, se celebra el dia internacional contra la violència de gènere, una data que no ens pot deixar indiferents a ningú i per això les dones cridem alt: ! S.O.S.!

Ja n’hi ha prou de violència contra les dones, de notícies que ens parteixen el cor, de nens que queden orfes per culpa d’aquesta terrible xacra social.

Hem de visibilitzar la violència de gènere, perquè els assassinats només són la punta d’aquest iceberg cruel que suposa la violència, una mort lenta i agònica plena de maldat i manipulació. Per això és important identificar com més aviat millor els patrons per a fugir d’aquestes relacions tòxiques i violentes.

Les dones reivindiquem una justícia ràpida i especialitzada, que ens entenga, que empatitze amb el nostre dolor, que sàpiguen el duro que és fer el pas de posar una denúncia i separar-te d’aquell al qual volies. La violència de gènere suposa una aturada cardíaca, un cor que fins i tot reparant-lo necessitarà seguiment i tractament psicològic per a sanar aquelles ferides, seqüeles i danys que queden impregnades en l’ànima.

Moltes vegades les dones hem de començar des de zero, fugir de les nostres cases, sense forces, sense esperances. Per això és tan important el suport social, empoderar a les dones, animar-les no sols a sortir de la violència sinó a prendre també les regnes de la seva vida i tornar a ser propietàries de la seva independència.

A més, no podem oblidar-nos dels nens, que també són víctimes de la violència de gènere. Hem d’aprendre què és la violència vicària, com s’instrumentalitza als fills en moltes ocasions per a danyar a les seves mares, o com sofreixen ells en ser conscients del dolor provocat pels seus pares.

En moltes ocasions, les dones maltractades han estat desacreditades, els seus relats no han estat creguts o les hi va silenciar sota la normalitat i l’acceptació de les conductes violentes. Per això, repetim S.O.S, no podem consentir cap cas més.

Avui Gandia crida contra la violència de gènere. Perquè juntes i junts som més forts, i aquest 25 de novembre ha de servir per a conscienciar, no callar i assenyalar la violència. La societat ha de fer-ho també per aquelles que no poden alçar la seva veu. Totes les persones poden telefonar al 016, als recursos especialitzats, sense temor, perquè no podem mirar a un altre costat.

Enguany lamentem ja la mort de 37 dones que han estat assassinades per les seves parelles o ex parelles, i 5 menors d’edat que han estat assassinats per a danyar a les seves mares. Per això us prego que fem un minut de silenci.

Articles relacionats