16.9 C
Gandia
Dimarts, 30 maig, 2023

CLGS commemorarà el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia

 

CLGS organitza un ampli programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia. El programa inclou una xarrada sobre delictes d’odi impartida pel subinspector de la Policia Nacional de Gandia, Guillermo Martos, un col·loqui sobre diversitat sexual a la cultura gitana realitzada en col·laboració amb el col·lectiu Ca Saforaui, i un Club de Lectura amb el  llibre “Solo Los Valientes” d’Alejandro Albán a la Biblioteca de Gandia.

CLGS també col·labora junt amb el Consell de Joves de Gandia en la campanya pel Dia Internacional Contra la LGTBI-fòbia impulsada pel departament d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’ajuntament de Gandia i participarem en la penjada de la bandera LGTBI+ i la lectura del manifest el dia 17 a les 12 h a la Plaça Major de Gandia.

El pròxim dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, data que recorda el dia de l’any 1990 en el qual l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. Com tots els anys, des de CLGS se celebrarà aquesta efemèride amb la realització d’un conjunt d’activitats en favor de la diversitat LGTBI+ de la població de Gandia que detallen a continuació:

ACTS CLGS DIA CONTRA LGTBI FOBIA Xarrada Policia Nacional Gandia

– DIMECRES 17 DE MAIG – 19 H – SEU DE CLGS (Carrer Puríssima núm. 2):

XARRADA SOBRE DELICTES D’ODI, impartida pel subinspector de la Policia Nacional de Gandia, Guillermo Martos

En ella el subinspector explicarà el treball que du a terme des de la Unitat de delictes d’Odi de la Policia Nacional i com actuar en cas de sofrir alguna agressió LGTBI-fòbica. Es tracta d’una activitat englobada dins d’un conjunt d’actuacions que des de CLGS s’està desenvolupant junt amb la Policia Nacional de Gandia, de la mà del seu comissari senyor Carlos Holgado, en favor dels drets de la població LGTBI+ de la ciutat.

ACTS CLGS DIA CONTRA LGTBI FOBIA Doversitat sexuual cultura gitana Ca Saforaui

– DIJOUS 18 DE MAIG – 18 H – EN LA SEU CA SAFORAUI (Carrer 9 d’octubre, núm.39):

COL·LOQUI SOBRE DIVERSITAT SEXUAL EN LA CULTURA GITANA

En aquest col·loqui es reflexionarà sobre els prejudicis i estereotips al fet que les persones d’ètnia gitana estan sotmeses per la societat i abordarem el doble estigma que pateix la població gitana LGTBI+. És una activitat duta a terme en col·laboració del col·lectiu Ca Saforaui.

ACTS CLGS DIA CONTRA LGTBI FOBIA 1Club Lectura Biblioteca

– DIJOUS 25 DE MAIG – 19H – BIBLIOTECA CENTRAL DE GANDIA (Plaça Rei en Jaume, núm. 10):

CLUB DE LECTURA: SOLO LOS VALIENTES d’Alejandro Albán

El relat narra la història del mateix autor, la vida i els processos que implica ser trans en la nostra societat.

Tota la gent que tinga interés a llegir el llibre i compartir amb nosaltres les reflexions de forma conjunta, ha d’apuntar-se al club de lectura com més aviat millor. Hi ha 3 opcions per a fer-ho:

1-En la primera planta de la Biblioteca Central.

2-Per telèfon: 962959591

3- Per WhatsApp: +34 678 83 74 02

(Cal ser soci/sòcia/sòcie de la biblioteca prèviament).

D’aquesta manera la gent podrà amprar el llibre per poder llegir-lo abans de l’acte.

A banda d’aquest conjunt d’activitats, des de CLGS hanimpulsat, conjuntament amb el Consell de Joves de Gandia i el departament d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’ajuntament de Gandia la campanya “Respecta’m. Per una Gandia Lliure d’LGTBI-fòbia”.

En declaracions del coordinador general de CLGS, Ximo López: “Enguany més que mai hem de lluitar per garantir els drets i la dignitat del col·lectiu LGTBI+ en uns temps on en l’àmbit mundial s’està retrocedint en matèria de Drets Humans i els discursos d’odi estan aflorant amb força. Per això és fonamental continuar amb l’activisme i la lluita LGTBI+”.

Articles relacionats