· Tallers científics, tecnològics i artístics impartits per professorat del Campus de Gandia
· L’objectiu és despertar les vocacions científiques entre l’alumnat de 3r i 4t de l’ESO
El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) celebra la tercera edició de CiènciaLab, activitat destinada a despertar les vocacions científiques entre l’alumnat de 3r i 4t de l’ESO. Per a això, es realitzen tallers científics, tecnològics i artístics impartits per docents universitaris.
La iniciativa, promoguda per l’Àrea de Comunicació de la UPV, es desenvolupa en els tres campus de la Politècnica -Alcoi, Gandia i Vera-
durant el curs escolar. Al Campus de Gandia, els dies 10 i 24 de febrer, 10 i 24 de març i el 7 d’abril.
“Els tallers de CiènciaLab permeten que les persones més joves experimenten la pràctica científic-tecnològica en l’àmbit universitari i coneguen de primera mà les investigacions que es desenvolupen. Se’ls proporciona una primera presa de contacte amb les professions STEM en el moment de decidir sobre els seus estudis o vocacions”, ha assenyalat Josep Àngel Mas, coordinador de l’actuació al Campus de Gandia.
Tallers: més prop de la ciència del campus
En el primer quadrimestre del curs acadèmic 2021-2022, més de 200 estudiants de huit centres d’Educació Secundària de la comarca de la Safor han assistit als tallers organitzats al Campus de Gandia.
Sobre les possibilitats i l’ús de les principals tendències tecnològiques va versar el taller “En què consisteixen les tecnologies interactives i
immersives?”, oferit pel professor Fernando Boronat. I en “Un viatge virtual al voltant del món: integració de GNSS en Google Earth”,
impartit pel professor Jesús Martí, es van donar a conéixer les particularitats d’aquesta aplicació per a descobrir el planeta.
Durant el segon quadrimestre (febrer, març i abril), s’oferiran altres dos tallers: “Estudi del medi ambient mitjançant imatges de satèl·lit” i “Vull ser podcaster”. En el primer, a càrrec del professor Javier Estornell, l’alumnat explorarà l’ús de la teledetecció per a analitzar canvis significatius de zones amb interés mediambiental. I el segon taller, impartit pel professor Raúl Terol, té com a objecte acostar el món de la radiodifusió i del podcasting als més joves.