28.8 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

Cicle de música barroca en commemoració a l’Any Jubilar de Sant Francesc de Borja

– Emmarcat en els actes programats en commemoració a l’Any Jubilar de sant Francesc de Borja. El Palau Ducal, l’Escola Pia i la Col·legiata de Santa Maria acolliran els concerts.

– Organitzat per l’Ajuntament de Gandia i la Junta de Germandats de la Setmana Santa. Participen l’Associació de Amigos de la Música d’Alcoi, Música Trobada-Grup de música antiga i barroca, l’Orquestra Musikus Ensemble i l’Orfeó Musikus de Guadassuar

 En la línia dels actes en commemoració de l’Any Jubilar de Sant Francesc de Borja, l’Ajuntament de Gandia i la Junta de Germandats de la Setmana Santa han organitzat un Cicle de Música Barroca per als tres primers dissabtes de juny (4, 11 i 18). El Palau Ducal, l’Escola Pia i la Col·legiata de Santa Maria seran els espais borgians que acolliran els concerts en els quals participaran intèrprets especialitzats en instruments i música antiga. L’entrada serà gratuïta fins a completar l’aforament.

Participen en el Cicle de Música Barroca agrupacions musicals de distints punts del territori valencià: l’Associació de Amigos de la Música d’Alcoi, Música Trobada-Grup de música antiga i barroca, l’Orquestra Musikus Ensemble i l’Orfeó Musikus de Guadassuar. Aquests s’encarregaran de les actuacions com la del 4 de juny a les 20.30 h en el Saló de Corones del Palau Ducal amb «Il Concerto Giocoso. Músic for a While». En aquest concert la soprano Carmen Botella, la traverso Marisa Esparza i el clavecí Francesc Estévez interpretaran peces de Bach, Scarlatti, Vivaldi i Purcell, entre d’altres.

Dissabte 11 de juny serà el torn de Música Trobada amb «El so de Francesc Borja» a les 20.30 h en el Claustre de l’Escola Pia. Aquest grup, des de la seua fundació en 2009, busca posicionar-se com una plataforma d’investigació, recuperació i difusió de música antiga i barroca del patrimoni antic hispànic i valencià. Finalment, el 18 de juny a les 21 h l’Orquestra Musikus Ensemble i L’Orfeó Musikus portaran a terme el concert de la celebració del Corpus Christi a les 21.00 h en la Col·legiata de Santa Maria. «Passio Caeruleum» estarà dirigit per José Luis Castell Sabater i en la seua primera part s’interpretarà la Misa Solemne de Pasqua de Charles Gounod i en la segona es tocaran obres de diversos compositors.

Articles relacionats