19.1 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

Visita a Oliva i la Font d’en Carròs amb les Rutes Entre Comarques

  • Es tracta d’un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Canal de Navarrés, l’Alcoià-Comptat i la Safor-Valldigna. 

Aquest any el programa “Entre comarques” s’ha plantejat d’una manera diferent de les anteriors edicions dutes a terme en època prepandèmica. El turisme i com ens apropem als productes turístics ha canviat substancialment, i és per això que ara s’ha produït un canvi de paradigma.

Abans el projecte “Entre comarques” estava centrat en les visites culturals als municipis, però s’ha decidit fer un gir cap als nous corrents de turisme experiencial i actiu. En aquests moments les persones que visiten una zona o regió busquen una experiència, una vivència als llocs visitats amb els cinc sentits, a través de la gastronomia, la cultura, les artesanies o les activitats a l’aire lliure. Per aquest motiu les rutes “Entre comarques” d’aquesta edició estan enfocades a temàtiques i experiències que, moltes vegades, engloben diversos municipis.

Després de la crisi que ha patit el sector turístic, les diferents entitats públiques implicades en aquest programa han decidit posar el seu granet d’arena a la recuperació de totes aquestes empreses turístiques de les nostres comarques. Les empreses turístiques de la zona han sigut les encarregades de fer un estudi dels productes turístics més atractius per poder potenciar-los.

Cada visita està organitzada per una empresa turística diferent, i d’aquesta manera se’ls dona l’oportunitat de donar visibilitat al seu treball i professionalitat. Moltes d’aquestes empreses són emprenedors i emprenedores enamorades de la seua terra i que fan valdre tot allò que ofereixen d’una manera molt propera.

Aquest dissabte, 4 de juny 2022: Oliva

Matí: La història a través dels museus

Punt de trobada i hora: Tourist info Oliva (passeig Lluís Vives) a les 10 hores

Preu: 2 €

El passeig transcorrerà pels carrers de l’antiga ciutat emmurallada d’Oliva i del seu Raval, coneixent la seua història i els seus principals edificis: l’enginy del sucre, l’església de Santa Maria i el Palau. Es visitaran els edificis senyorials que ocupen els museus Arqueològic i Etnològic i la Casa Mayans. Al mateix temps es coneixerà la vida de personatges il·lustres com el comte Serafí de Centelles, l’il·lustrat Gregori Mayans i el polític Gabriel Ciscar.

I diumenge, 5 de juny 2022: La Font d’en Carròs

Matí: Història i naturalesa a la Font d’en Carròs. Ruta SL V-60

Punt de trobada i hora: Tourist info la Font d’en Carròs (plaça de l’Ajuntament) a les 10 hores

Preu: 2 €

Observacions: Visita municipi. Senderisme. Dificultat: baixa-mitjana. 3,8 km

Arribarem fins al Castell del Rebollet, recentment restaurat al febrer del 2021.

Articles relacionats