17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

CHACÓN ES RETIRA, VE TSUNAMI

G. CABANILLES              

Una de les coses que molts vam aprendre al devastador tsunami de 2004 al sud-est asiàtic, amb 230.000 morts a l’instant, és que aquest fenomen avisa amb una retirada de la mar desenes de metres endins tot just abans d’arribar la gran ona. Hi trobe paral·lisme amb l’inesperada renúncia de la diputada Carme Chacón a tornar a encapçalar la llista al Congrés per Barcelona. Ve tsunami al PSOE.

 

Ximo Puig també hi estarà, si es dóna el cas. Recorde aquella imatge patètica de Puig amagat darrere un  test de plantes un minut després de que Chacón perdera el congrés contra Pedro Sánchez, com amagat, intentant evitar compartir la derrota. L’exministra va escorcollar entre les plantes, va agafar Puig del braç, i el va integrar a la comitiva perdedora. El colp calia compartir-lo.

Ara qui pren el protagonisme és Batet, qPerò este divendres sí ha participat a la trobada, convocada de manera extraordinària per la direcció després que l’exsenador Carles Martí comunicara la intenció de presentar-se com a candidat. Martí volia fer de contrapunt a l’anterior cap de llista, la diputada i exministra Carme Chacón, que este dimecres va comunicar a Iceta que renunciava a ser la candidata.

 

Articles relacionats