18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

El Centre Criptològic Nacional avala la seguretat de les webs municipals de Bellreguard

El Centro Criptológico Nacional, un organisme depenent del CNI, ha avaluat amb 9 sobre 10 la seguretat dels webs municipals de Bellreguard. Les primeres proves de seguretat van detectar unes incidències que, una vegada subsanades, atorguen un nivell de confiança excel·lent que significa que la connexió entre els usuaris i els webs es troba encriptada de manera que una tercera persona no puga accedir-hi a la comunicació. El CCN-CERT (Capacidad de Respuesta a Incidentes de Seguridad de la Información del Centro Criptológico Nacional) és el centre d’alerta i resposta nacional per a cooperar i ajudar a respondre de forma ràpida i eficient els ciberatacs i afrontar de manera activa les ciberamenaces.

Es tracta d’una campanya anual a la qual es poden apuntar voluntàriamentlesadministracions públiques, així com empreses i organitzacions d’interés estratègic pera l’Estat. Com expressa l’alcalde, Àlex Ruiz, «Hem d’agrair al departament municipal d’informàtica que s’esforce per estar a l’avantguarda en matèria d’administració electrònica i confiança online».Com explica el tècnic informàtic, Francesc Domenech, l’Ajuntament de Bellreguard desenvolupa des de la implantació d’Internet els propis servidors, la qual cosa permet flexibilitat i que la informació que es maneja no es trobe en mans de tercers.

I és que, Bellreguard lidera també GOAL-RD, un projecte conjunt d’administració electrònica de codi obert en col·laboració amb els ajuntaments de Canals i Rotglà i Corberà que integra diversos servicis horitzontals que el Ministeri d’Administracions Públiques posa a l’abast abast del sector públic per a facilitar la interrelació. Es tracta de desenvolupar un web de codi obert que millora l’activitat administrativa i alhora ofereix als ciutadans una eina fàcil d’usar que els proporciona mobilitat, seguretat i confiança en les relacions amb l’administració. Des del punt de vista funcional, GOAL-RD permetrà digitalitzar i signar electrònicament la documentació presentada al registre i intercanviar assentaments a través del Sistema de Interconnexió. Igualment, digitalitzarà tots els papers que es presenten a les oficines de registre i els enviarà electrònicament al destí a l’instant, siga quina siga la localització geogràfica o el nivell d’administració al qual vaja dirigit.

Articles relacionats