13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Un centenar d’estudiants de Bellreguard participarà a la III Fira Aèria amb un dron

Tres grups de quart d’ESO de l’IES Joan Fuster de Bellreguard preparen un dron per a participar en la III Fira Aèria que se celebrarà el 19 de maig a la Universitat de València. Després de conéixer com funciona i aprendre a volar-lo, el centenar d’alumnes implicats votaran quin projecte de col·laboració social o mediambiental local desenvolupen i apliquen al dron amb el qual participaran en la Fira Aèria on comptaran amb un espai expositiu per a compartir ideas i visions de futur mitjançant pòsters, stands, presentacions orals, vídeos i demostracions de vol.

Bellreguard és l’únic ajuntament de la Safor entre els 52 de València, Alacant i Múrcia que participen en una iniciativa que compta amb 3.000 estudiants. Com reconeix l’alcalde, Joan Marco, «volem incentivar i fomentar el coneixement científic i tècnic entre els més joves, sembra una llavor perquè en el futur, societat i tecnologia vagen de la mà». I és que tecnologia, creativitat i societat són els tres pilars sobre els quals s’assenta la Fira Aèria, un projecte educatiu adreçat a joves d’entre 12 i 18 anys perquè aprenguen a construir drons amb finalitat social i usarla tecnologia amb finalitat educativa i de desenvolupament local.

La Fira Aèria està promoguda per la Universitat de València, el CEFIRE de Torrent, InnDEA València/Les Naus, la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología del Ministerio de Economía, Industria y Competitividad i El Caleidoscopio.

Articles relacionats