CC OO diu que l’ocupació que s’està generant és temporal, precària i desigual

La Comunitat Valenciana va ser una de les tres autonomies en les quals va baixar l’atur en el mes d’octubre i va registrar el segon major descens després del País Basc. En concret, l’atur va baixar en 1.858 persones, la qual cosa suposa una reducció del 0,47%, i va quedar situat en 394.176.

Segons ha informat este divendres el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, en termes interanuals la desocupació ha baixat a la Comunitat Valenciana 36.842 persones, un 8,55% menys.

No obstant, el sindicat CCOO PV ha advertit este divendres que les xifres de l’atur del mes d’octubre registrats a la Comunitat Valenciana, amb una reducció de 1.858 persones en la llista de l’atur, “no són dades a celebrar” perquè la “lleu millorança” impedeix aconseguir una recuperació “real”.

Així ho ha indicat en un comunicat en el qual ha lamentat que “centenars de milers de persones” a la Comunitat Valenciana “no poden desenvolupar els seus projectes de vida perquè l’ocupació que es genera no té unes condicions dignes” i ha recalcat que el mercat laboral és “temporal, precari i que aferma la desigualtat entre homes i dones”.

“No són dades a celebrar perquè queda molt treball per davant al País Valencià per a poder afirmar que hem eixit airosos d’esta etapa negra en la qual moltes persones s’estan quedant pel camí”, ha apuntat la secretària d’Ocupació de CCOO PV, Ana María García, qui ha ressaltat que encara hi ha 394.176 persones en atur, i una taxa de cobertura “que no arriba ni al 48% de la població desocupada”.

CCOO PV destaca a més la desigualtat del mercat laboral, on les dones són les més afectades per l’atur i el tipus de contractació precària. “Seguim davant un mercat laboral cíclic marcat per l’estacionalitat, en el qual s’aferma la volatilitat i la precarietat en la contractació”, ha apuntat la dirigent del sindicat.

El sindicat ha avisat que un terç dels valencians està en risc de pobresa i exclusió social, segons l’informe de la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa (EAPN), per damunt de la mitjana estatal, i que es tradeix que més d’un milió i mig de persones es troben en una situació econòmica “molt complicada”.

Per a la central sindical, és “fonamental continuar per la senda del diàleg social, per a dissenyar els canvis necessaris per a la creació d’ocupació estable, la base d’una recuperació real”. Al costat d’açò, recuperar els salaris, incrementar la protecció a l’atur i rellançar la inversió pública productiva.

Dades a Espanya

A Espanya, va pujar a l’octubre en 56.844 aturats respecte al mes anterior (+1,67%), la seua segona menor alça en este mes des de 2007, quan va esclatar la crisi, segons ha informat este divendres el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

 

Et Pot Interessar