18.8 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Carlos Sancho serà el nou director de la banda de la Societat l’Entusiasta de Benifairó

El jove director de Tavernes de la Valldigna Carlos Sancho Cantus, serà el nou director de la banda de la Societat Musical ‘L’Entusiasta’ de Benifairó de la Valldigna.
Aquest diumenge 3 de febrer, Carlos Sancho finalitzarà la seua etapa al capdavant de la Banda de la Societat Musical Santa Cecília de Fortaleny després de dos anys, amb un festival de bandes que comptarà amb la presència del Centre Artístic Musical de Montcada.
Carlos Sancho entrarà a dirigir l’Entusiasta a proposta del fins ara director titular, Teo Aparicio-Barberán, qui, al costat de l’equip directiu, han confiat en aquest jove director de Tavernes per a fer-se càrrec de la banda.
En paraules del propi mestre Aparicio: “Carlos Sancho és un músic amb una sòlida formació com a director i encaixa perfectament amb la idiosincràsia d’aquesta banda. Estic segur que forma, juntament amb L’Entusiasta, una gran tàndem artístic”.
El mes de març l’Entusiasta celebrarà un concert en el qual dirigirà Emilio Ferrando, músic de la societat i catedràtic de clarinet, el propi Teo Aparicio-Barberán i com no, el que serà titular a partir d’eixe moment, Carlos Sancho.
Sancho naix a Tavernes de la Valldigna, on comença els estudis musicals a l’edat de 7 anys sota la direcció d’Eduardo Arnau. Dps anys més tard, comença els estudis de trompeta amb els professors Julio Puig i Fernando Sansaloni. Acaba el grau mitjà en el Conservatori Professional de València, obtenint el 2n premi de fi de grau en la modalitat de trompeta.
L’any 2004 ingressa en el Conservatori Superior de Música de Castelló on finalitza els seus estudis de trompeta amb el professor Vicente Campos, obtenint les millors qualificacions. Com a trompetista ha participat dos anys amb la Big Band de la Universitat Jaume I (UJI) sota la direcció de Ramón Cardo, i ha realitzat un curs de jazz amb el trompetista Voro García. Ha col·laborat en l’enregistrament del disc ‘Vares Velles’ del grup valencià Al Tall. El mes d’agost de 2006 participa en el Festival Junger Künstler de Bayreuth (Alemanya), on rep classes de WillSanders i Arno Lange (antic trompetista solista de l’òpera alemanya) i és dirigit per la batuta de Jac van Steen.
Com a director inicia els seus estudis amb el prestigiós director Cristóbal Soler (dirigint l’Orquestra de la Universitat de València). A més ha realitzat cursos de direcció amb directors com Salvador Sebastià i Maurizio Colasanati(dirigint l’orquestra i banda de Santa Cecília de Cullera), Dean Pavlov (antic director de l’òpera de Plovdiv, Bulgària) en la New BulgarianUniversity de Sofia, Thomas Doss, Alex Schillings, Johan de Meij o Jan Cober, entre altres.
Ha realitzat els 4 cursos de direcció de banda (organitzat post les JJMM de la Vall d’Albaida) impartits per José Rafael Pascual-Vilaplana (director de la Banda Municipal de Bilbao i de Barcelona). Va ser seleccionat com a alumne convidat per a estudiar direcció en el Leopold Mozart Zentrum d’Augsburg (Alemanya) sota la direcció del director i compositor holandés Maurice Hamers.
Des del 2008 fins al 2014 ha sigut director de la banda juvenil de Benifairó de la Valldigna. Des de gener del 2017 és director titular de la Societat Santa Cecília de Fortaleny. Com a director convidat, ha dirigit la Societat Musical l’Entusiasta” de Benifairó de la Valldigna, la SIUM de Tavernes de la Valldigna, o la Societat L’harmònica” de Bunyol.
A l’octubre del 2016 guanya el prestigiós concurs de direcció Lifelong Learning Course & Contest en Mezzocorona (Itàlia), la qual cosa li permet participar en el concurs de direcció de Kerkrade (Holanda) al juliol del 2017, dins del World Music Contest. Al setembre de 2018 gana el concurs de direcció Ciutat de Cullera, pel qual dirigirà l’Orquestra Simfònica Santa Cecília de Cullera durant aquest 2019. A més, va ser finalista en les III trobades de direcció amb la Banda Municipal de Bilbao.

Articles relacionats