24.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Càritas Gandia i el menjador social coordinen la seua acció per optimitzar recursos

Càritas interparroquial de Gandia i el Menjador Social de Bunyoleres Sense Fronteres busquen incrementar la seua coordinació amb l’objectiu d’optimitzar recursos i millorar la cobertura de la seua acció social.

Aquestes dues organitzacions solidàries sense ànim de lucre fa anys que estan treballant a favor dels sectors més vulnerables de Gandia, que desgraciadament segueixen amb prevalences significatives. L’últim estudi de l’Institut Nacional d’Estadística (maig de 2023) assenyala que el 7,7% de la població espanyola es troba en situació de manca material i social severa, mentre que el 26,0% està en risc de pobresa o exclusió social.

Amb la finalitat d’incrementar la cooperació entre les organitzacions solidàries, el 9 de juliol es va mantindre una reunió de treball en el local del Menjador Social de Bunyols Sense Fronteres. Van assistir per part de Càritas el subdirector Enrique Orihuel i Chema Puente, coordinador de l’àrea de persones sense llar. Per part de Bunyoleres Sense Fronteres van assistir la vicepresidenta, Trini Vidal, el secretari Rafael Ripoll, el tresorer, Paco Sanz i la vocal Lucía Yagüe.

Amb aquesta mena de contactes es pretén continuar avançant pel camí d’una col·laboració estreta entre les organitzacions solidàries del Tercer Sector de Gandia i, al seu torn, amb l’Ajuntament i les administracions públiques. En definitiva, compartir recursos, esforços i experiències en benefici dels sectors més necessitats de Gandia.

Després de la reunió, Càritas i Bunyoleres sense Fronteres es van emplaçar a mantindre periòdicament aquest tipus de reunions i convidar a participar en elles a altres organitzacions del Tercer Sector com els Franciscans del Centre d’Acolliment Sant Francesc d’Assís.

Articles relacionats