10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

CÀRITAS GANDIA AUGMENTANT ELS SERVEIS I MILLORA L’ATENCIÓ ALS PARTICIPANTS L’ANY 2021

 

 

• L’entitat ha augmentat l’atenció del Centre de Dia per a Persones sense Llar i s’ha treballat amb prop de 200 persones en situació d’exclusió o risc d’exclusió per a millorar la seua ocupabilitat.

• Càritas Gandia ha iniciat un procés de digitalització per a millorar l’atenció al participant amb nous canals de comunicació.

• En l’acolliment continua el lliurament de “Targetes Solidàries” (una mitjana de 100 al mes) que es complementa amb la distribució de 300 caixes de menjar de manera mensual.

• També ha incrementat l’atenció als xiquets en el programa de suport escolar. Enguany, gràcies a una donació, adquirirem tauletes amb les quals acabar amb la bretxa digital dels menors atesos.

L’any 2021 finalitza amb les mateixes dificultats amb les quals va començar a causa de la pandèmia. No obstant això, Càritas Gandia ha aprofitat “l’oportunitat” per a ampliar els serveis i millorar l’atenció dels participants.

Preocupa en el programa de Persones Sense Llar l’augment de joves que estan quedant en una situació de sense llar. Són persones entre 18 i 25 anys que habiten en habitatges inadequats o insegurs, infrahabitatges sense les condicions mínimes d’habitabilitat i que busquen suport social.

Tenen un perfil de malaltia mental, o desarrelament, indocumentats, consum de drogues o dones soles en situació de desemparament, algunes d’elles víctimes de violència de gènere. També són persones que per una desocupació prolongada han sigut desnonades.
Des de l’inici de la pandèmia hem incrementat els serveis del Centre de Dia (més de 3.600) on s’ha fet lliurament dels lots de menjar, dutxes, bugaderia, rober, atenció social, acolliment i acompanyament socioeducatiu. A més, l’atenció en el centre de dia s’ha incrementat en horari de vesprada amb diversos tallers.

També en aquest 2021 s’han posat en marxa (des de març) els habitatges d’autonomia per a persones sense llar en el Centre Llar María Teresa Marqués.

Quant al programa d’Ocupació, en aquest any des de Càritas hem fet una gran aposta pel programa d’itineraris personalitzats “Creant Futur” de millora de l’ocupabilitat. Aquest programa, finançat amb fons europeus, està dirigit a dones; joves de 25 anys; migrants; aturats de llarga duració; en risc d’exclusió i aturats majors de 45 anys. S’ha treballat amb prop de 200 persones.

L’acolliment també s’ha vist incrementada especialment després de l’estiu. Durant l’època estival els participants han treballat en el sector turístic però ara tornen a estar en cerca d’ocupació. La situació per als participants d’acolliment s’ha agreujat, ja que a la falta d’ocupació se suma la pujada del preu de lloguer. En aquests moments hi ha poca oferta d’allotjament i el cost de l’habitació ha pujat equiparant-se al preu del lloguer d’un habitatge.

També en l’acolliment continua el lliurament de “Targetes Solidàries” que substitueixen a l’economat perquè les famílies puguen comprar béns de primera necessitat en el comerç local en funció de les seues necessitats. En aquest 2021 hem entregat una mitjana de 100 targetes al més unit a la distribució de prop de 300 caixes de menjar complementàries cada mes.

També ha incrementat enguany l’atenció als xiquets en el programa de suport escolar. Des que s’iniciara el curs 2021-2022 estem atenent 35 xiquets. A més, gràcies a una donació comprarem tauletes per a lluitar contra la bretxa digital amb els xiquets als quals atenem en la formació escolar.

Quant a les classes de castellà, en aquest nou curs estem atenent 42 persones, tant homes com dones.

En l’apartat de sensibilització, en aquest 2021 hem aconseguit una xarxa de més de 60 Empreses amb Cor, i hem millorat la visibilitat amb una nova web i dues noves xarxes socials: Instagram i Linkedin que se sumen a les ja conegudes, Facebook, Twitter i Youtube.

Articles relacionats