15.2 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

Càritas Gandia activa la campanya de fred per a les persones sense llar

• La Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius ha activat el protocol de coordinació per a l’atenció a les persones sense llar en els períodes de fred.

• L’equip de carrer de Càritas Gandia va realitzar ahir diumenge la primera eixida diària d’aquesta setmana després d’activar-se el protocol per fred.

La Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius ha activat el protocol de coordinació per a l’atenció a les persones sense llar en els períodes de fred en coordinació amb Serveis Socials i Policia Local. La campanya constitueix una actuació específica que coincideix en els mesos amb temperatures més baixes, moment en el qual les persones sense sostre són més vulnerables i necessiten una resposta més ràpida i eficaç.

Encara que l’Equip de carrer de Càritas Gandia du a terme eixides totes les setmanes de l’any per a atendre les persones sense llar, amb el protocol activat per fred l’atenció es realitza de manera extraordinària amb eixides diàries oferint mantes i beguda calenta a les persones que viuen en carrer o infrahabitatges, i que en l’actualitat ronda les 50.

L’objectiu és proporcionar atenció integral a persones que per diferents circumstàncies no poden accedir als recursos estables disponibles per a persones sense sostre. Així doncs, el protocol inclou l’allotjament durant la nit en el CAI com un alberg de baixa exigència, o almenys com a lloc residencial per a totes les persones que desitgen acollir-se a aquest recurs mentre dure la campanya de fred. A més durant el dia, el Centre de Dia estarà obert des de les 9 a les 19 h.

D’aquesta manera, Paula Rodríguez, responsable de l’Equip de carrer de Càritas Gandia assenyala que es pretenen cobrir les necessitats bàsiques de les persones sense llar amb recursos de l’entitat.

Articles relacionats