CAÑIZARES I EL «TRIGO LIMPIO»

MARC CABANILLES          

 


No hem sentit al camarada parlar sobre els quasi 5 milions d’aturats, dels quals més de la meitat no reben cap tipus de prestació. Dic jo que seran «trigo limpio», perquè en cas contrari, el camarada ens haguera posat en avís.
No hem escoltat al camarada condemnar la corrupció, que durant anys porta escampada per tot arreu: Institucions, partits polítics, empresaris.
No hem vist al camarada posar el crit en el seu cel per la violència que suposen els desnonaments executats per uns bancs als quals s’ha rescatat amb els diners de tots, i que igual deixen en el carrer a una família amb menors, que a gent gran que viuen sols.
No hem notat que al camarada li destorbe la precarietat que suposa encadenar durant anys i anys, uns contractes laborals que duren hores, dies o setmanes, i que impedeixen a les persones realitzar un projecte de vida concorde a les necessitats.
Tampoc sembla haver-se assabentat el camarada de l’abandó dels dependents, molts dels quals han mort sense haver rebut cap ajuda.
No recorde tampoc cap paraula del camarada en relació a la violència de gènere, ni sobre els casos de l’abús de menors per part de membres de la seua secta catòlica.
Encara esperem paraules d’alè i ànim per part del camarada per als milers de joves que, per falta de treball, de futur, deixen la seua terra per a anar a guanyar-se la vida en altres països.
El nostre insigne camarada, sembla no veure, perquè no parla d’açò, que la pobresa cada vegada és més extensa, més intensa i més crònica, amb la qual cosa, difícilment s’adonarà que vivim en una societat cada vegada més pobra, més desigual i més injusta.
El meu benvolgut camarada, deixe’m dir-li que després d’aquestes reflexions, a mi em sembla que, amb total seguretat, ací l’únic que no és «trigo limpio», resulta ser vostè, doncs compleix les tres condicions bàsiques de la seua definició:
Simula ser el que no és.
És vostè una persona dolenta que va de bona.
No és vostè de fiar perquè no és sincer.

El bescantat deute públic. Sí o no?