CAMPANYA PER ERADICAR L’HOMOFÒBIA EN FALLES

 

“Enguany, amb l’ànim d’implicar a la societat en la lluita contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i contant amb el suport de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana volem que tant les diferents comissions falleres com les societats musicals, assumisquen la nostra reivindicació adherint-se al compromís “Cantem Borinot el que no bote”, una versió més respectuosa. Considerem que promoure el respecte cap a la diversitat sexual i de gènere en l’àmbit educatiu, familiar i festiu no ha ser cosa només dels col•lectius LGTBI, s’han d’implicar, també, els diferents sectors socials en aquesta lluita. I això és el que pretenem amb aquesta campanya que presenten hui, del col•lectiu Lambda i a la qual ens hem volgut sumar, independentment de les accions individuals que realitzen de forma habitual els col•lectius LGTBI”

Des d’Independence Gay, el seu responsable de comunicació, Daniel Ardid ha recordat que a la nostra ciutat algunes comissions falleres com la de la Plaça El•líptica ja es van adherir l’any passat a la iniciativa “i els més menuts ja tenen assumit el borinot a la lletra de la cançó”. D’igual manera, Ardid ha proposat també que a les curses populars se substituisca també per ‘borinot’ la paraula ‘maricón’ de l’expressió homòfoba: “Maricón l’últim”.

Finalment, el Delegat de Falles de l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Prieto, ha explicat que les Falles són un aparador i “que siguen exemple d’igualtat parla molt bé del seu tarannà”.

Et Pot Interessar