L’EX CAP DE PREMSA D’ALICIA SÁNCHEZ CAMACHO, NOU DIRECTOR DE TVE

Així mateix, ha indicat que la proposta del president de l’ens públic, José Antonio Sánchez, ha sigut recolzada per sis dels nou membres del Consell d’Administració. Eladio Jareño (Barcelona, 1958) és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i exercia des de 2014 com a director de RTVE Catalunya.

Anteriorment, entre 2003 i 2004, Jareño va ser director de TVE a Catalunya i delegat territorial del grup RTVE en eixa comunitat autònoma. Segons l’ens públic, d’aquella etapa destaquen l’increment de la producció pròpia a Sant Cugat i la contribució a la programació nacional amb el programa ‘Els Lunnis’, així com l’impuls del centre de producció amb la construcció de tres nous edificis tècnic-logístics i el pla de conversió en tecnologia digital. No obstant, també se l’ha criticat per decisions com la d’afavorir a la qui va ser presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, de qui ha més va ser cap de premsa, en censurar informacions relacionades amb els episodis d’espionatge amb els que es va veure implicat el PP català. 

D’altra banda, RTVE ha indicat que, des del seu nomenament en 2014 com a director de RTVE Catalunya, Jareño ha impulsat la producció pròpia amb nous espais destinats a l’emissió nacional (‘Big Band Clan’, ‘A punto con La 2’, ‘Forenses’, ’80 cm’ i ‘Insuperables’) i uns altres per a Catalunya, com ‘Animalades’, ‘Aixo què és’, ‘Noms propis’ o ‘Two Many Clips’. Pel que fa a ràdio, durant aquest temps destaca un increment de 400 hores de programació en directe en Ràdio 4 i la consolidació de la programació de RNE produïda a Catalunya.

Et Pot Interessar