15 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Campanya de conscienciació ambiental #mansalRIU a Gandia

 

• La Fundació Limne per a la restauració dels rius, a través del Consell dels Joves de Gandia, organitza una jornada de conscienciació i neteja del riu Serpis, que pretén donar visibilitat sobre l’estat dels nostres ecosistemes aquàtics i la necessitat de fer una gestió responsable dels residus que generem i que acaben dipositats a rius, barrancs…

• La ruta tindrà lloc el pròxim diumenge 27 de setembre, a les 18.30 h, des de l’Alqueria Laborde, baixant al riu, fins al Mirador dels Borja.

• És gratuïta, però cal inscripció prèvia per tal de proveir de material necessari: participa@limne.org / 654 076 533. O bé a les xarxes socials del Consell dels Joves de Gandia.

• Hi col·laboren el departament de Medi Natural de l’àrea de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia i l’empresa Global Omnium.

El pròxim diumenge 27 de setembre, a les 18.30 h, tindrà lloc a Gandia una nova edició de la campanya #mansalRIU. “Es tracta d’una jornada de neteja de rius que s’organitza anualment a diferents localitats d’arreu del territori valencià i que pretén visibilitzar i sensibilitzar sobre l’estat dels nostres ecosistemes aquàtics i fer una gestió responsable dels nostres residus, evitant que acaben dipositats als rius i barrancs”, tal com ha explicat la regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo.

Gandia mans al riuEstà organitzada per la Fundació Limne per a la restauració dels rius, que sempre compta amb la col·laboració d’ajuntaments i entitats locals. En el cas de Gandia, per segon any, està coordinada pel Consell dels Joves de Gandia (CjG). Així, la ruta partirà de la seua seu, a l’Alqueria Laborde, fins al riu des d’on es recorrerà el tram cap al Mirador dels Borja.

“És una activitat que es realitza des de fa 11 anys al nostre territori amb col·laboració d’ajuntaments com el de Gandia. Volem que la gent es sensibilitze de l’estat en què es troben els nostres ecosistemes aquàtics. I el que volem és que a través de les nostres mans aconseguim millorar-los i conservar-los. De fet, hem observat que en els municipis on es realitza la iniciativa va disminuint la quantitat de deixalles que s’hi llancen, gràcies a la campanya de conscienciació, però també a la difusió a través dels mitjans de comunicació i xarxes socials”.

Sales Tomás, directora general de la Fundació Limne, ha indicat que, tot i que el perfil del voluntari és major de 35 anys, cada vegada és major la participació dels joves, com en el cas de Gandia, gràcies a la implicació del CjG. Ja fa dos anys que s’encarrega de la gestió de l’activitat, “amb una participació molt bona, per això convidem a la gent a apuntar-s’hi també a través de les nostres xarxes socials”, ha assegurat el president, David Valiente.

“Intentem promoure l’augment de la implicació de la gent jove en aquestes activitats de conscienciació per tal de mantindre viu l’ecosistema del nostre riu Serpis”, ha conclòs el responsable de Medi Ambient de l’entitat juvenil, Rafa Bañuls.

L’activitat és gratuïta, però cal inscripció prèvia (per tal de proveir de material necessari) a participa@limne.org o al 654 076 533. També a través de les xarxes socials del Consell dels Joves de Gandia.

Articles relacionats