15.4 C
Gandia
Dijous, 8 desembre, 2022

El Real de Gandia tarda menys de sis dies en pagar als proveïdors

– El Consistori està pagant, de mitjana, en un termini inferior als sis dies des que es presenta la factura.

– El govern local del PSPV, porta diversos anys consecutius pagant abans dels 30 dies que exigeix la Llei de Morositat.

La morositat tant privada com pública és un dels grans problemes als quals s’han d’enfrontar les pimes i autònoms. Quan el problema s’agreuja genera un desfasament de liquiditat i tresoreria que en molts casos condueix inexorablement al tancament del negoci.

L’Ajuntament del Real de Gandia paga als seus proveïdors molt abans del que estableix la Llei. Segons les dades que llança la comptabilitat municipal, la demora des que es presenta la factura se situa en 5,44 dies enfront dels trenta que estableix la Llei de Morositat.

El regidor d’Hisenda, Paco Doménech, va detallar aquesta dada que, segons va assenyalar, ratifica “l’esforç realitzat a injectar liquiditat a les empreses i afavorir a l’economia local», una prioritat de l’actual equip de govern. Doménech va destacar que aquestes dades “suposen una magnífica notícia, que corrobora el nostre compromís amb pimes i autònoms, i una mostra més del bon fer de l’actual equip de govern”.

Per a arribar a aquesta situació “hem aplicat el sentit comú, sent escrupolosos tant en les inversions dels diners públics, com en el pagament als subministradors de béns i serveis. Portem diversos anys consecutius pagant als proveïdors molt per davall del termini que indica la Llei i estem convençuts que aquest és el camí a seguir. El que treballa vol cobrar dins del termini i en la forma escaient, i en el nostre cas, l’estem fent possible“.

Articles relacionats