15 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

“Camelot o La poesia social” de Joan Deusa serà presentat a la Biblioteca Central de Gandia

– La Biblioteca Central reprén el cicle de presentació de llibres.

En aquesta sessió, es presenta el llibre “Camelot o La poesia social” que tindrà lloc el divendres 25 de setembre a les 19 h a la Sala d’Actes de la Biblioteca Central, amb la presència de l’autor.

L’autor, Joan Deusa Dalmau és nascut a Gandia en 1993 i graduat en Filosofia i Filologia Hispànica per la U.V.

Com a poeta, ha rebut diferents premis:

-Finalista del premi Salvador Iborra de poesia jove en català (AELC).
-Premi Miguel Hernández de poesia jove de Daia Nova (2017);
-Premi Pare Miret de Beniopa (2019)
-Premi Ciutat d’Alzira Ibn Hafaja, per Camelot, o la poesia social (Bromera, 2020).

Com a editor, és fundador de la revista digital de poesia Poetry Spam, la revista antipoètica de treballadorXs PrecariXs i DesocupaXs. Ha publicat textos de diferents gèneres a les revistes Gargots, Caràcters i Reduccions. És soci de Saforíssims i de l’AELC.

Camelot o la poesia social és un mapa, unes instruccions de trinxera. És una aposta literària en aquest nivell i, també, en l’àmbit lingüístic. Deusa fa servir un idioma planer, però lligat al surrealisme francés del segle XIX i a la mitologia artúrica cavalleresca medieval, a la poesia de Chrétien de Troyes, barrejada amb imatges trash, tonalitats psicodèliques, lectures recents de Jo i vosaltres, de Gumilov, de La llum del curtcircuit, de Josep Lluís Roig, o de La nit que és dins el dia, de Silvie Rothkovic.

La presentació del llibre, Premi Ciutat d’Alzira 2020, publicat per l’editorial Bromera, dins de la seua col·lecció Bromera Poesia, comptarà amb la participació dels poetes Josep Lluis Roig, Juma Barratxina i Josep Piera.

Articles relacionats