17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Cada dia és major la xifra d’infectats: 117 positius en les últimes 24 hores

Cada dia és major la xifra d’infectats: 117 positius en les últimes 24 hores

La contundència de les xifres diàries de la pandèmia de la Covid-19, han fet esclatar a la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Que davant de les noves dades ha assenyalat que “No podem abaixar la guàrdia. La irresponsabilitat d’uns pocs ens afecta a tots”, ha apuntat. I és que els nous contagis de les últimes 24 hores superen el centenar: en total s’han registrat 117 positius.

Sobretot els nous casos s’han donat a la província de València, on 50 persones han contret la malaltia. Li segueix Alacant amb 35 casos i en últim lloc se situa Castelló amb 15 positius en PCR. Hi ha 17 casos sense assignar que se sumen a 10 casos anteriors.

Sumant els nous casos, la xifra total de positius detectats per PCR en la Comunitat Valenciana des que va començar la pandèmia se situa en 12.451 persones. Barceló ha volgut llançar un missatge de prudència insistint que “hem de continuar complint amb les mesures d’higiene i protecció. Però sobretot hem de pensar que el risc de contagi continua i la millor prevenció és la distància social i la prudència”.

Altes i hospitalitzats

D’altra banda, s’han donat 49 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 17.935 persones. En aquests moments hi ha actius 709 casos, la qual cosa suposa un 3,52% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 70 persones ingressades, 7 en l’UCI.

No s’ha registrat cap defunció per coronavirus des de l’última actualització de dades.El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 543.601.

Actualització de la situació en residències

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 29 dies sense defuncions per coronavirus.

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 8 centres: 1 a la província de Castelló, 1 en la d’Alacant i 6 a la província de València.

En aquests moments, es troben baix vigilància activa de control sanitari 3 residències en la Comunitat Valenciana, totes elles a la província de València.

Articles relacionats