14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Borrell i Rufián creuen insults al Congrés mentre Pedro Sánchez fa una crida a la moderació

El diputat d’ERC Gabriel Rufián i el ministra d’Afers Exteriors , Josep Borrell, han protagonitzat un enfrontament este dijous a la sessió de control del Congrés que ha acabat amb el diputat d’ERC expulsat. Borrell, a més, ha denunciat que ha estat escopit per un diputat d’ERC mentre tot el grup abandonava l’hemicicle, un extrem que han desmentit tots els diputats republicans en una roda de premsa posterior. 

La pregunta de Rufián dirigida a Borrell es limitava a demanar una valoració del ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació de la gestió del seu ministeri, però ha acabat amb un cruament d’insults. 

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha denunciat els fets i ha fet una crida a la moderació: “Crec que és el moment que tots i totes fem una reflexió. Especialment, els diputats i diputades que utilitzen la paraula per a insultar i no per a dialogar. Amb les seues actuacions no només es desqualifiquen a si mateixos, també soscaven la dignitat d’una institució tan important com el Congrés dels Diputats. Soscaven la dignitat mateixa de la Democràcia. Tots els que cada dimecres ens reunim en les sessions de control del Congrés, tant diputats com a membres del Govern, hem de demanar disculpes. L’espectacle presenciat avui i altres dies, siguen els qui siguen els protagonistes i els responsables, ens afecta a tots i totes”. “No hi ha gens més perillós per a una democràcia que la desafecció ciutadana davant els seus representants i institucions, i el succeït avui camina en eixa direcció”, ha afirmat, abans de fer una crida a tots els representants polítics perquè “des de la defensa dels ideals i principis de cadascun, treballem perquè els debats sempre siguen assossegats i constructius. Els espanyols i espanyoles no es mereixen una altra cosa”.
El cas és que este dimecres al Congrés s’han enfrontat el que entre ells mateix es consideren dos provocadors, Rufián i Borrell. El propi nomenament de Borrell com a ministra ha estat considerat una provocació per part dels partits secessionistes catalans, pel fet de les constants aparicions públiques del ministre per a desacreditar el moviment independentista. 

Articles relacionats