15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

El jutjat que investiga els contractes a Crespo Gomar ratifica l’arxiu d’una de les causes

La titular del Jutjat d’Instrucció número 24 de Madrid, Mercedes Pérez Barrios, ha rebutjat el recurs del PP contra l’arxiu de la causa per la presumpta comissió dels presumptes delictes en l’adjudicació d’un concurs de publicitat adjudicat a l’empresa Crespo Gomar per part del Ministeri de Sanitat en 2008 pel valor de 184.138 euros en la qual es va investigar Etelvina Andreu, directora general de Consum en 2008 i un any abans havia sigut candidata a l’Alcaldia d’Alacant. Esta causa es va arxivar a principis de juliol, però es manté oberta altra causa per presumptes delictes de prevaricació i/o malversació de fons públics en l’adjudicació de la campanya de difusió del Pla de Vivenda 2009-2012 per l’import 126.208 euros.

La jutgessa va obrir aquesta segona investigació després que el Jutjat d’Instrucció número 21 de València s’inhibira al seu favor pels presumptes delictes de malversació i prevaricació. 

El jutjat de València va arrancar la investigació pels delictes de prevaricació, malversació i electoral al desembre de 2016 després de rebre un informe de la Policia Nacional sobre un suposat finançament irregular dels partits polítics entre els anys 2007 i 2011. Els investigadors expliquen que la societat Crespo Gomar va facturar servicis al PSPV dels pagaments dels quals es feien càrrec altres empreses, fonamentalment constructores, mitjançant una presumpta falsificació de factures.

Després de la pràctica de diferents diligències i amb l’informe favorable de la Fiscalia, el jutjat valencià es va declarar “no competent” per a prosseguir amb la instrucció en descartar que els fets indiciàriament delictius s’hagueren comès en el partit judicial de València, per la qual cosa es va inhibir a favor de jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid, descartant el delicte electoral per possible prescripció.

 

Articles relacionats