20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Bloc i País demana la renovació de càrrecs en el BLOC abans de juny

– Bloc i País considera que la renovació de càrrecs en el BLOC no es pot allargar més enllà de juny i ha de comptar amb la participació de tota la militància

Bloc i País, corrent sobiranista del Bloc Nacionalista Valencià, formació majoritària de la coalició Compromís, ha celebrat la seua assemblea nacional aquest dissabte 13 de febrer de 2021, la qual ha estat centrada en les novetats sorgides respecte a la represa del procés congressual del BLOC, que hauria de tindre lloc en juny d’enguany, sempre que no hi haja una nova suspensió a causa de la situació sanitària que patim.

En aquest sentit, des del corrent sobiranista s’ha valorat que juny de 2021 ha de ser la data límit per a renovar els càrrecs de l’Executiva Nacional del BLOC, que llavors ja faria un any que estaria en funcions, cosa que representa tota una quarta part de la legislatura, i, a més, s’ha considerat que aquesta tria ha de ser per part de tota la militància, amb un vot universal.

Aquestes reflexions tenen a veure amb el canvi del model de Congrés que ha proposat la Direcció, que passaria de ser assembleari (en el qual podrien participar tots els i les militants) a ser per delegació (en el qual, per tant, la participació quedaria limitada a aquesta tria de representants per al Congrés).
Així doncs, la proposta que elevarà BiP a la Comissió Organitzadora del Congrés mitjançant els seus representants serà que hi haja una votació telemàtica en juny per a renovar els càrrecs i que en aquesta hi puga participar tota la militància, per la qual cosa es tractarà d’una votació telemàtica, tot garantint, per tant, la salut per davant de tot en aquest temps de pandèmia.

No obstant això, la proposta de BiP també considera que la resta del Congrés -és a dir, el debat de les ponències Organitzativa i Política- s’ha de postposar un temps més, fins que estiguem en una situació sanitària millor i es puga debatre totes aquestes qüestions amb la màxima seguretat, participació i profunditat necessària.

En aquest sentit, Vicent Fernández i Capilla ha valorat que “no ve malament que es deslligue el debat sobre persones del debat sobre l’organització i la política que hem de portar a terme. Tenim una Executiva Nacional que fa massa temps que està en funcions, quan, a més a més, ha tingut una vida convulsa que s’ha traduït en la dimissió d’una bona part d’ella, cosa que la fa políticament esgotada des d’abans d’acabar la legislatura i tot; per tant, aquesta renovació de càrrecs és inajornable i, a més, s’ha de fer amb la màxima participació. Considerem que tota la militància ha de tindre-hi dret de vot, per la qual cosa proposem que siga un vot universal i telemàtic. Per contra, per al debat ideològic i de documents, considerem que es necessita més temps, que les coses han canviat d’una manera tan substantiva que no podem debatre qüestions com el canvi de nom del nostre partit en les circumstàncies amb les quals ens planteja la nostra Direcció”.

Articles relacionats