9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Bicicletada Feminista reivindicativa per al 8M

– La Xarxa Feminista de la Safor Valldigna convoca una marxa comarcal per al 8M

– La marxa serà una bicicletada que eixirà de diferents punts de la comarca i que confluirà a Gandia i a Tavernes on s’iniciarà un recorregut mixt, amb bicicleta i a peu, fins a arribar a l’Ajuntament

La Xarxa Feminista de la Safor Valldigna convoca una marxa reivindicativa a la Safor que abastarà tots els pobles de la comarca en una jornada de reivindicació i sororitat compartida per tal de commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

“Després de la parada provocada per la pandèmia de la Covid hem volgut recuperar els carrers d’una manera lúdica i fent una crida també a la mobilitat sostenible a la nostra comarca, és per això que hem canviat la tradicional marxa de torxes per una bicicletada comarcal que es farà més prompte, eixiran dels pobles cap a les 17h hores per poder arribar a Gandia i Tavernes amb llum natural cap a les 18h”.

Dos concentracions Gandia i Tavernes

El punt de trobada de les columnes per motius de distància seran Gandia per a l’horta i vall de la Safor i Tavernes per a la Valldigna.

A Gandia el punt d’eixida serà el parc de l’Est i creuar la passarel·la del Serpis per agafar el passeig Germanies fins a l’IES Ausiàs March, després tornarà pel passeig fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament, on es produirà la lectura del manifest i les actuacions de les dones muixerangueres i les balladores de la Safor. El recorregut per Gandia és un recorregut mixt per tal d’afegir les persones amb mobilitat reduïda o caminants.

A Tavernes el punt de trobada serà el Polígon, al carrer del Portalet. la marxa acabarà en la plaça Major on es durà a terme una performance i la lectura del manifest unitari de la xarxa feminista de la Safor.

Fem visibles les dones saforenques!

Les diferents columnes de la marxa porten el nom d’una dona saforenca relacionada amb les poblacions d’on ixen:

– La columna de la vall de la Safor (Vilallonga, Potries, Beniarjó, Beniflà, Almoines i Rafelcofer) s’anomenarà
Rosa Estruch, alcaldessa republicana de Vilallonga

– La columna de la vall del Vernissa (Ròtova, Palma i el Real) s’anomenarà Adelina Bataller, professora i historiadora; la columna de Gandia s’anomenarà les Xocolateres en record de les dones treballadores de la fàbrica de xocolates Nogueroles dels anys 50

– Les de la Valldigna, la columna de Tavernes de la Valldigna  s’anomenarà Rosa Sansaloni, la campiona ciclista de Tavernes, la de Benifairó de la Valldigna farà referència a la Reina Mora, on la llegenda compta que una reina morisca es va suïcidar amb el seu fill abans que els enemics l’atraparen i torturaren, i a Simat de la Valldigna portarà el nom d’Angelina Alminyana Folguerà, una comare amb més de 30 anys d’experiència que va ajudar moltes mares a portar els seus fills i filles al món amb molta cura.

– També tindrem columnes des d’Oliva i Bellreguard pel sud, la columna de Marxuquera, la de Xeraco i la del Grau.

“Des d’ací fem una crida a la participació en aquesta marxa feminista per la igualtat de drets, la sororitat i la justícia social. Apunta’t a la teua columna!”

Articles relacionats