23.5 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

Gandia impulsa l’Oficina de Projectes Europeus

– Un nou servei municipal dirigit a ciutadania i empreses

Urbalab va acollir ahir l’acte de presentació d’un nou servei engegat per l’Ajuntament de Gandia, l’oficina de Projectes Europeus i que va comptar amb les intervencions de l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto; els regidors de Smart City i Projectes Europeus, Vicent Mascarell i Alícia Izquierdo; el president de FAESJuan Pablo Tur; i tècnics municipals encarregats del projecte.

Unes 65 persones, entre representants d’empreses de diversos sectors, empreses susceptibles d’oferir solucions i serveis a altres empreses en el marc d’aquestes ajudes i associacions empresarials van voler conéixer de primera mà el funcionament d’aquesta iniciativa.

L’Oficina de projectes Europeus és un servei municipal creat amb l’objectiu de facilitar la participació dels sectors estratègics i de la societat civil en projectes i oportunitats de finançament en l’àmbit europeu. Aquesta està impulsada des de l’Àrea de Smart City – Projectes Europeus de l’Ajuntament de Gandia amb motiu de l’arribada imminent dels Fons Europeus Next Generation en el marc del Pla de Transformació, Recuperació i Resiliència d’Espanya.

Durant l’encontre s’ha explicat que l’oficina treballa a dos nivells: des de l’Ajuntament treballa per a la promoció de la captació de finançament per al desenvolupament de projectes de ciutat. D’altra banda, col·labora amb cadascuna de les àrees municipals per aconseguir una Gandia verda, sostenible i més eficient mitjançant l’ús de les noves tecnologies. Des que l’oficina es va posar en marxa el passat mes de juliol, s’han presentat projectes en diferents convocatòries de subvenció i s’està treballant en altres dels àmbits de la mobilitat, regeneració urbana i medi ambient i turisme.

L’objectiu final d’aquesta és aconseguir el creixement de l’economia i la transformació de la ciutat cap a una societat moderna, digital, verda i inclusiva. En un nivell públic també prestarà un servei especialitzat en la divulgació dels Fons Next Generation dirigit a Ciutadania i Empreses.

Durant l’acte, José Manuel Prieto va declarar que “és vital que les administracions públiques faciliten la participació dels sectors estratègics i de la societat civil en els projectes i les oportunitats de finançament aparellades a aquests fons europeus, i per això hem donat absoluta prioritat a aquest servei” i va destacar que la primera d’aquestes ajudes ja ha arribat a la nostra ciutat 1,4 milions d’euros per a impulsar la competitivitat i la innovació en el Centre Històric Comercial.

L’alcalde va afirmar que aquestes ajudes enfortiran l’economia i facilitaran la transformació cap a una societat moderna i es va reafirmar en què tant el teixit empresarial com la ciutadania ajudaran a assolir els reptes que plantegen els NextGeneration.

Per finalitzar la seua intervenció Prieto va manifestar la seua convicció del fet que amb aquests fons enfortiran el sistema empresarial i productiu al mateix temps que s’estableixen col·laboracions público-privades i aliances per recuperar i enfortir les empreses.

Per la seua banda, Vicent Mascarell va destacar que “els grans avanços que ha fet aquesta ciutat s’han produït gràcies a les inversions provinents d’Europa” i destacat que l’oficina estarà a l’abast de tots els emprenedors que vulguen desenvolupar els seus projectes basant-se en l’esperit de la innovació i la sostenibilitat.

Articles relacionats