10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Beniopa suspén el Porrat de Sant Antoni a causa de la covid-19

 

  • S’ha decidit mantindre testimonialment, la tradicional foguera, la missa, la desfilada de cavalleries i la benedicció d’animals

• Nacho Arnau: “Esperem que l’any que ve la situació que estem vivint haja desaparegut i, a la fi, puguem celebrar una Festa de Sant Antoni en les millors condicions i com Beniopa es mereix”.

El president de la Junta del Districte de Beniopa, Nacho Arnau, ha informat que a causa de l’increment desorbitat de casos per covid-19 dels últims dies, s’ha decidit suspendre el tradicional Porrat de Sant Antoni de Beniopa d’enguany, el qual estava previst que es portara a terme els pròxims 14, 15 i 16 de gener, atés que la situació sanitària actual no és la més idònia per a celebrar-lo amb la seua normalitat i per tal d’evitar aglomeracions de públic innecessàries.

Així, per segon any consecutiu no tindran lloc el porrat, el mercat valencià, la fira d’atraccions i la mostra d’associacions, entre altres. “En aquests moments no es donen les condicions idònies de salut pública. Per tant, tristament s’ha estimat convenient suspendre el típic porrat de Sant Antoni com el coneguem tots. Agraïm la comprensió i total predisposició que han tingut les associacions de Beniopa que tant viuen i estimen el nostre Porrat”, ha apuntat Arnau.

No obstant això, s’ha decidit mantindre testimonialment, amb totes les mesures de seguretat i controlant l’aforament, els actes més simbòlics i que estan més arrelats a la Festa de Sant Antoni de Beniopa, com són la tradicional foguera, la missa, la desfilada de cavalleries i la benedicció d’animals. En tots aquests actes serà obligatori l’ús de la mascareta i mantindre la distància de seguretat. “Considerem que aquests actes no suposen un perill, organitzant-los amb totes les condicions de seguretat”, ha recalcat.

Cal destacar que per a evitar contagis, no s’efectuarà el repartiment de bunyols de carabassa i de mistela, previ a la cremà de la foguera, el qual sempre ha congregat un gran nombre de gent. Per la seua banda, el pa benet i les garrofes de la benedicció d’animals es repartirà en borses tancades individuals, com ve sent habitual.

“Esperem que l’any que ve la situació que estem vivint haja desaparegut i, a la fi, puguem celebrar una Festa de Sant Antoni en les millors condicions possibles. Per tant, és moment de continuar amb la màxima responsabilitat. Així, desitgem que tot passe per a gaudir d’un Porrat com cal i com Beniopa es mereix”, ha conclòs el president de la Junta de Districte de Beniopa.

PROGRAMACIÓ PREVISTA

DISSABTE 15 DE GENER

09.00 h Plantà de la foguera de Sant Antoni, a la plaça del Campanar, a càrrec de la Falla Beniopa.
13.00 h Volteig general de campanes.
19.00 h Cercavila a càrrec de l’Associació de Dolçainers i Tabaleters de la Safor, amb eixida des del carrer Sant Antoni.
19.30 h Cremà de la foguera de Sant Antoni, a la plaça del Campanar, a càrrec de la Falla Beniopa.

DIUMENGE 16 DE GENER

11.00 h Missa en honor a Sant Antoni del Porquet, a l’església Santa Maria Magdalena.
11.45 h Desfilada de cavalleries pels carrers del poble, amenitzada per l’Associació de Dolçainers i Tabaleters de la Safor. Eixida des del carrer del Crist de l’Empar.
12.00 h Benedicció d’animals, on es repartirà el pa benet i les garrofes, a la plaça del Campanar. Organitza: Parròquia Santa Maria Magdalena de Beniopa.

Articles relacionats