15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Beniopa comptara des de l’11 de gener amb la renovació de la biblioteca 

 

 

 

• La biblioteca de Beniopa reobri l’11 de gener després d’una renovació estructural, del mobiliari i de l’equipament

• Una de les novetats serà el servei de reforç educatiu, amb la col·laboració d’una mestra titulada, qui ajudarà en les tasques o deures escolars. I durant els matins, classes de castellà per a immigrants (nou servei que fins ara només s’oferia a la Biblioteca de Santa Anna).

• Amb motiu de la reobertura s’hi ha programat diverses activitats al llarg de la setmana i el divendres 14 de gener serà la jornada de portes obertes.

La Biblioteca de Beniopa reobri les seues portes el dimarts 11 de gener a les 16.00 h després de la renovació que s’ha realitzat enguany del mobiliari i de l’equipament. «Es realitzaran activitats com la de contacontes a càrrec d’Aitana Ferrer les 18.30 h per a tots els menuts i també a les 19.30 h tindrem l’obertura oficial per part de l’alcalde i els regidors de la ciutat», ha anunciat la regidora de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), Liduvina Gil.

L’horari habitual del centre serà de dilluns a dijous de 16.00 h a 20.00 h i els divendres de 10.00 h a 13. 30 h i de 16.00 h a 20.00 h. Així mateix, el divendres 14 de gener es desenvoluparà la jornada de portes obertes. A més a més, a banda dels actes programats per al dia de la inauguració, el dijous 13 a les 17.30 h Daniel García realitzarà un taller d’il·lustració; el dimarts 18 a les 17.30 h Natalia Gueorguieva omplirà de ciència la biblioteca amb un taller d’experiments; i el dijous 20 a les 17.30 h serà el torn de l’il·lusionista Ferran Mas amb l’actuació «la màgia dels contes».

Beniopa cartell activitats

“La biblioteca reobri després d’una renovació que ha tingut un pressupost de 22.000 euros aproximadament. El 50% d’aquests diners es cobriran amb els 11.111,72 euros rebuts gràcies a la subvenció que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a l’adquisició d’equipament per a biblioteques i agències de lectura públiques de les entitats locals de la Comunitat Valenciana”, ha explicat la regidora de l’IMAB.

A més, com a novetat, tindrà un servei de reforç educatiu, amb la col·laboració d’una mestra titulada, qui ajudarà en les tasques o deures escolars. I durant els matins, classes de castellà per a immigrants (nou servei que fins ara només s’oferia a la Biblioteca de Santa Anna).

Millora estructural i estètica

Pel que fa a les millores, des del punt de vista estructural s’hi ha canviat tota la fusteria, portes i finestres de l’edifici per tal de millorar l’aïllament de l’edifici i l’eficiència climàtica. Així com reparacions a la teulada, eliminació de goteres i humitats. A la façana s’han reparat les zones danyades i s’ha pintat, igual que a l’interior, on també s’hi ha transformat el paviment.

Millora en l’accessibilitat i mobiliari

D’altra banda, també s’ha adaptat l’accés principal amb rampa per a cadires de rodes i carros.

S’hi ha renovat de forma integral el mobiliari i l’equipament bibliotecari (prestatges, taules i cadires), a la zona infantil i juvenil de la planta baixa. S’hi ha creat un espai informal de lectura de premsa amb butaques, un espai de ‘bebeteca’ i una zona de consulta d’ordinadors. A la primera planta, s’ha renovat de forma integral el mobiliari i l’equipament bibliotecari de la zona d’adults (prestatges, taules i cadires). Hi haurà un espai informal de lectura i una zona electrificada amb opció de càrrega d’ordinadors portàtils i mòbils.

Articles relacionats