25.1 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

Benifairó trau al carrer la celebració del Dia de la Dona

– Organizats una sèrie d’actes al carrer per reivindicar, les dones de Benifairó, l’igualtat de gènere.

Des de fa uns pocs anys a Benifairó de la Valldigna els actes de reivindicació organitzats per al Dia de la Dona s’han convertit en convocatòries festives on les dones de la localitat participen massivament. Poques són les Benifaironeres que es queden a casa, dones de totes les edats participen dels actes de forma lúdica per exigir la igualtat.

Els actes comencen a la plaça Major amb la lectura d’un manifest, enguany llegit per dues mestres, tia i neboda, dues generacions de dones que exerceixen el magisteri de l’ensenyament. Les paraules, escoltades amatentment per les dones allí congregades, foren aplaudides amb entusiasme en concloure. L’acte realitzat a les portes de l’ajuntament, assistiren els regidors de Compromís i el del PP, fent de mestra de cerimònies la regidora de Benestar Social.

Conclosa la lectura del manifest, començaren els actes lúdics. A la mateixa plaça es realitzà un escalfament físic de la mà d’Ari FitFun, per a després, acompanyades per una batucada fer una caminada pels carrers de la població. Aquesta conclogué a la Plaça del Pi, on estava organitzat un esmorzar popular i activitats per als més menuts: pintada de camisetes, jocs tradicionals i la realització d’un mural commemoratiu.

Articles relacionats