24.7 C
Gandia
Divendres, 1 juliol, 2022

Atac Nazi al Mural “Dones en lluita per la igualtat” de l’IES Ausiàs March

– Gandia rebutja l’agressió al mural “Dones en lluita per la igualtat” i tractarà de trobar als autors

L’Ajuntament de Gandia estudia accions legals contra l’autoria de la pintada amb simbologia nazi que va partir ahir diumenge el mural “Dones en lluita per la igualtat”, coincidint amb la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

Paral·lelament a la depuració de responsabilitats, el Consistori ja s’ha posat en contacte amb l’artista, Toni Espinar, per tal de reposar els danys.

Situat a la paret lateral de l’IES Ausiàs March, el mural es va pintar ara fa un any a propòsit dels actes commemoratius a Gandia del 8 de Març, dins el projecte municipal Serpis Urban Art Project i amb la complicitat de la comunitat educativa del centre.

Representa a dones destacades al llarg de la història per la seua lluita per la defensa de la igualtat, els drets i les llibertats femenines: Hipàtia d’Alexandria, Marie Curie, Emma Goldman, M. Montessori, Rosa de Luxemburgo, Clara Campoamor, Victoria Kent, M. ZambranoSimone de Beauvoir, Violeta Parra, les 13 Roses, Angela Davis, Patti Smith i Maria Mercé Marçal.

L’Ajuntament vol expressar la seua condemna i el rebuig de totes les formes d’intolerància, que no tenen cabuda en una societat democràtica que lluita contra les desigualtats de gènere.

Articles relacionats