20.4 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

Bellreguard ret homenatge als veïns i veïnes que van ser víctimes del feixisme

– La consellera Rosa Pérez Garijo, junt amb l’Alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, van lliurar el passat dissabte el Taulell de la Memòria de la Generalitat a la família de Fernando Seguí Garcia, veí de Bellreguard assassinat al camp de concentració de Gusen

– L’Ajuntament de Bellreguard continua desenvolupant les Jornades de Memòria Democràtica que s’estendran fins a octubre.

La programació té com eix principal recordar i recuperar per a la societat actual a Fernando Seguí Garcia, veí bellreguardí assassinat al camp de concentració de Gusen (Àustria) en 1941, i a totes les persones del municipi represaliades pel franquisme, entre les quals hi ha tres alcaldes del poble.

En l’acte d’homenatge s’ha inaugurat l’escultura encarregada a l’artista local Ferran Molió, i que ha comptat amb la presència de la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, qui a més ha lliurat el Taulell de la Memòria de la Generalitat a la família de Fernando Seguí Garcia.

La programació arribarà fins al mes d’octubre amb el següent seguit d’activitats:

Dia 10 de setembre

Projecció del documental “Els últims guerrillers. La història de l’Agrupació Guerrillera de Llevant”

Dia 11 setembre

Representació de l’obra de teatre “La invasión de los bárbaros“.

Dia 1 d’octubre

la Casa de Cultura acollirà l’acte d’una xarrada-col·loqui Valencianes i valencians deportats als camps nazis

Dia 15 d’octubre

Presentació del projecte municipal de memòria democràtica “Escola Democràtica Vicenta Seguí”, en homenatge a la primera dona regidora de la història a l’Ajuntament de Bellreguard, represaliada també pels franquistes en acabar la guerra civil.

Articles relacionats