Bellreguard presenta set projectes per accedir al nou pla d’inversions de la Diputació

L’Ajuntament de Bellreguard ha traslladat ja a la Diputació de València el llistat de projectes a finançar amb càrrec al pla d’ajudes per a la realització d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de l’exercici de 2018. Es tracta de set actuacions amb un import total de 163.250,97, segons els preus de licitació. La quantitat es correspon amb els 130.440,44 euros assignats al municipi amb aquesta convocatòria de l’IFS, i una aportació de recursos propis de l’Ajuntament per completar un dels projectes, com és el de la millora de l’accessibilitat al cementiri municipal.

Els projectes han estat triats seguint els criteris fixats en les bases de la convocatòria, segons la qual la Diputació de València destina 35.000.000  d’euros del superàvit de l’any 2017 a aquest tipus de projectes, que han de ser financerament sostenibles al llarg de la seua vida útil. Segons l’alcalde, Àlex Ruiz, el govern municipal ha volgut aprofitar l’ajuda per a incidir en algunes de les línies d’acció posades en marxa aquesta legislatura, seguint amb l’aposta per actuacions que milloren la mobilitat (tant a peu com en bicicleta), la seguretat vial (amb asfaltats o la renovació de passos de vianants), o el compromís amb el medi ambient (millorant la xarxa de clavegueram o apostant per vehicles menys contaminants).

“Es tracta de seguir donant passes en la direcció de fer cada dia un poble millor i més amable, tant per als qui vivim en ell com per a tots aquells que ens visiten, i això és precisament el que permeten ajudes com les posades en marxa per la Diputació de València”, ha destacat el regidor d’Urbanisme, Joan Marco.

Sis dels projectes d’aquest IFS de 2018 són finançats íntegrament per l’ajuda de la Diputació de València. En el cas del setè, per a millorar l’accessibilitat al cementiri municipal, la institució provincial i l’Ajuntament de Bellreguard el costegen a parts iguals, aportant cadasú la meitat del pressupost.

La relació de projectes triats pel govern municipal amb càrrec a aquesta nova edició de l’IFS és la següent, amb el seu import de licitació:

PROJECTE

IMPORT (€)

Pavimentació de l’accés a la N-332 des del carrer Trinquet

4.300,00

Substitució parcial del clavegueram de plaça d’Espanya

10.332,00

Substitució dels mòduls d’ancoratge del sistema de bicicletes públiques

8.101,20

 

Millora de l’accessibilitat al cementiri municipal

48.393,60

Reposició d’asfaltat dels carrers Mondúver i Metge Abili Orts

14.561,17

Dotació d’un vehicle híbrid per a la Policia Local de Bellreguard

35.000,00

Renovació de passos de vianants

42.563,00

TOTAL

163.250,97

Et Pot Interessar