Barx manté la cursa a peu malgrat l’incendi després de consultar als tècnics

Després d’una setmana nefasta per a les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida a causa dels grans incendis iniciats a Llutxent i que han devorat més de 3.270 hectàrees, Barx va decidir amb el consentiment de tècnics i organismes supramunicipals celebrar la cursa del municipi programada per a aquest dissabte 11 d’agost. 
Moments previs a la carrera l’alcalde, Miguel Donet, expressava el seu agraïment a totes les persones que han perés desenvolupar aquesta carrera i tornar al més aviat possible a la normalitat. 
Les carreres van començar a les 19:00 amb les categories inferiors, que van comptar amb una nodrida participació des de la categoria barrufet fins a cadets. 
A les 20:00 hores, sobre una distància de 9.270 metres, arrencava la prova absoluta amb gran afluència de participants ja que més de 600 persones van prendre l’eixida en una vesprada estiuenca amb calor i amb una una mica de vent. 
Cal destacar l’espectacularitat de l’entorn. El recorregut de la carrera va transcórrer en un circuit de 9.200 metres, mixt d’asfalt i camins de terra que la van fer molt divertida per als corredors. El recorregut, amb unes precioses vistes, va acostar als corredors a preciosos paratges com ara la nevera i l´Assejador, antiga Canyada Reial de Castella.
La carrera va estar dominada per Jesús Gomar, del C.A. SAFOR DELIKIA SPORT, amb un gran temps de 30:11, qui marcà el ritme de la carrera des del primer quilòmetre, seguit pel seu company Carlos Ferrando, també del C.A. SAFOR DELIKIA SPORT, i en tercera posició Felix Pont del C.A. AUTOMOCION MOLL.
En la categoria femenina la vencedora va ser Karem Faus, del C.A. SAFOR DELIKIA SPORT, amb un temps de 39:25, seguida per Isa Banyuls, del C.A. CAMALLAES-REFLYX, i després d’ella Patricia Lopez, del C.A. XERESA, que ocupava la tercera posició.

Et Pot Interessar