Antonio Faus exposa al Palau Ducal una mostra sobre els processos tradicionals de creació de moda

Antonio Faus, director creatiu de Faus Atelier, mostra en setembre al Palau Ducal de Gandia la seua exposició «l’Art de la creació», per mitjà de la qual l’atelier donarà a conèixer el procés de creació tradicional de la moda i com aquest conegut taller materialitza les seues idees en un projecte final. Per aquest motiu es mostraran tots els elements i utensilis que intervenen en la producció artesanal de peces de vestir.
L’exposició tindrà dues parts. Por un costat es parlarà del procés creatiu previ a la confecció, és a dir, el treball que realitza un atelier tradicional abans de donar forma a la peça, destacant la rellevància dels esbossos o dels aparells clàssics de sastreria, dels que hi haurà una mostra a la sala. Tampoc faltaran els “toiles”, prototips dels vestits realitzats en una tela de cotó, perquè els clients veien com serà el resultat final, y que acaben rebutjant-se després.
La segona part de la mostra constarà de peces finalitzades per FAUS Atelier. Algunes procedeixen de col·leccions privades i han estat cedides per a l’ocasió, mentre que altres pertanyen al repertori de l’atelier d’Antonio Faus, amb un total de 30 vestits.
Antonio Faus, de 27 anys, compta amb una gran experiència en la moda, per damunt de tot en la confecció artesanal i amb materials d’alta qualitat. Es va formar a Madrid, en el Instituto Europeo di Design, on després d’acabar els estudis treballà amb firmes com Juanjo Oliva, Moisés Nieto y Delpozo. En tornar de Madrid decideix obrir el seu propi Atelier en Gandia en 2015, al carrer Magistrado Catalá.
Esta no és la primera exposició que realitza Faus Atelier. En febrer del 2017 mostrà les seues creacions en la sala Blackstar.Studio de Gandia. També ha presentat col·leccions en diferents ciutats d’Espanya. En maig de 2017 va formar part de l’elenc de Granada Alta Cultura, on va donar a conèixer la seua col·lecció Mariela. A més a més fa tan sols uns mesos fou un dels artistes escollits per a participar en la Passarel·la de les Arts, en la Beneficència de València. Foren diversos dies de presentacions on la col·lecció Cecilia que portà Faus va rebre molt
bona acollida.
La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dia 21 de setembre a les 19.30 hores en el Pati d’Armes del Palau Ducal i podrà ser visitada de forma gratuïta en la sala Carroç i Centelles. L’exposició estarà oberta al públic fins al 2 de novembre en l’horari habitual de l’edifici.

Et Pot Interessar