22.5 C
Gandia
Dimecres, 4 octubre, 2023

Bars i restaurants de tota la Comunitat Valenciana participen en el Fiescrem de Xeraco

– Els joves de La Ruta dels Esmorzars han fet la preselecció dels 5 millors cremaets

Torna el II CONCURS de CREMAETS el divendres 28 d’abril al Fiescrem (la fira de l’esmorzar i del cremaet) de Xeraco, que inclourà representants de les tres províncies: Castelló, València i Alacant.

Per segon any consecutiu, amb el suport de l’Ajuntament de Xeraco, els xics de La Ruta dels Esmorzars s’han encarregat de fer la preselecció dels 5 millors cremaets tradicionals del nostre territori, entre els quals s’inclouen 1 de la província de Castelló, 3 de València i com a novetat 1 de la província d’Alacant.

Cada vegada més, el cremaet, una beguda que era habitualment típica de la zona de Castelló, s’ha anat estenent per tot el territori valencià, inclòs València i les comarques del sud.

Els participants de la categoria al millor cremaet tradicional d’aquest any són:

Des de Castelló, a Almassora trobarem el Restaurant Florida, un lloc on és típic l’esmorzar de plat, fins al punt que la gent fa cua per demanar cada dissabte, tot al moment, a la barra, d’entre una gran varietat de productes per esmorzar, com el seu polp en salseta, el secret ibèric o les sardines. Amb l’obligació de rematar l’esmorzar tastant el seu cremaet, o com anomenen a Castelló, carajillo.

Des de València capital i per segon any consecutiu participa el Bar Marvi, un lloc guardonat amb el cacau d’or 2017, el reconeixement al bar on es fan els millors esmorzars de tot l’any. Lloc on pots trobar uns entrepans molt originals i un cremaet peculiar, que elaboren amb pell de taronja.

Des de la comarca de la Safor-Valldigna participen enguany dos locals reconeguts pels amants de l’esmorzar, el primer és el Restaurant Ca Saoret de Tavernes de la Valldigna, guardonat també amb el cacau d’or l’any 2021. Amb una àmplia carta on es poden trobar entrepans originals i d’alta qualitat, com el seu quart de poblet o el Ca Saoret.

El segon es troba a la localitat de Barx, i és el Bar Núria, un lloc de tota la vida, especialitzat en brases, que només obri els caps de setmana i dies festius, normalment freqüentat per moters i ciclistes.

I per acabar de tancar aquesta modalitat, enguany participa un representant de la província d’Alacant en concret de la zona de la Marina Alta, el Bar Llacer de Dénia, especialitzat en l’esmorzar de coques, típiques d’aquesta comarca.

Els participants de la modalitat de cremaet creatiu enguany són:

Des de la província de Castelló es presenta el Druida Bar & Drinks situat a Onda i on Manu prepara uns còctels de cremaet molt originals.

Des de Catadau participa el Mesó de Pep, un lloc referent en el món de l’esmorzar per la seua carn de cavall i pel cremaet especial que fan de 7 capes, equilibrat i que fa Ximo en molta estima.

Des d’Algemesí i per segon any consecutiu participarà La Mesedora, un local guardonat amb el cacau d’or l’any 2021, referent en el món dels esmorzars i conegut també pel seu cremaet d’or, que enguany prometen superar.

I per tancar els participants, des de la localitat de Llombai participarà el Tabick Lounge amb una versió de cremaet refrescant, un lloc molt reconegut pels seus esmorzars a la brasa molt recomanable de tastar.

El concurs que tindrà lloc el divendres 28 d’abril a les 10.00 hores en la Plaça del Quarter a la Platja de Xeraco, també es podrà veure en directe des de Comarcal TV.

Articles relacionats