AVRAM HERHSKO, PREMI NOBEL DE QUÍMICA, IMPARTIRÀ UNA CONFERÈNCIA A GANDIA

El professor i biòleg israelià Avram Hershko, guardonat amb el Premi Nobel de Química en 2004 i jurat dels Premis REi Jaume I, impartirà una conferencia – col•loqui oberta al públic i a tota la comunitat universitària en el Campus de Gandia de la Unversitat Politècnica de València, el dilluns 6 de juny. La trobada tindrà lloc a les 10.30h en la Sala de conferències del Campus. L’entrada és lliure fins completar la capacitat de la sala.

 

El doctor Hershko parlarà sobre la seua trajectòria personal i acadèmica, així com de les seues recerques, que el van portar a descobrir el procés de degradació de les proteïnes per mediació de les ubicuitines, unes proteïnes que estan en totes les cèl•lules i ‘marquen’ a altres proteïnes perquè siguen destruïdes. Aquests descobriments -pels quals va aconseguir el premi Nobel al costat dels també científics Aaron Ciechanover i Irwin Rose- han sigut clau per a la recerca en el càncer i malalties rares i pogueren ser-ho en l’envelliment i alguns processos degeneratius associats a l’edat.

La presentació de l’acte en el Campus de Gandia estarà a càrrec de José I. Capilla, vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de la UPV; en finalitzar la seua conferència, el doctor Avram Hershko, que forma part del jurat dels Premis Jaume I d’enguany 2016, visitarà breument la ciutat de Gandia.

PremisRei Jaume I
La conferència del Dr. Avram Hersko en el Campus de Gandia de la UPV és iniciativa dels Premis Rei Jaume I, que volen així acostar els Premis Nobel a la societat. L’organització dels Premis ha previst a més una altra xarrada a Ontinyent i altres trobades amb joves i investigadors, també el 6 de juny.

El 6 i 7 de juny se celebrarà a València la reunió de jurats per a deliberar qui seran els guardonats amb els PremisRei Jaime I 2016. Enguany, el jurat estarà format per prop de 80 persones, de les quals, 23 són premis Nobel, els qui triaran entre les candidatures presentades a cadascun dels guanyadors per a les 6 categories: Recerca Bàsica, Economia, Recerca Mèdica, Protecció del Medi Ambient, Noves Tecnologies i Emprenedor. La presentació de candidatures va finalitzar el passat 21 de març.

ElsPremisRei Jaume I estandedicats a la promoció de la Ciència, la Recerca i l’esperit emprenedor a Espanya. Els seus sis guardons, de 100.000 € cadascun, medalla d’or i diploma els converteix en un dels millor remunerats del país. Els premiats de cada categoria tenen el compromís de destinar una part de l’import del premi a la recerca a Espanya.

Et Pot Interessar