19.9 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Autoritat Portuària i Ajuntament dissenyen el concurs d’idees per a donar nous usos al port de Gandia

· Diana Morant: “Amb aquesta iniciativa pretenem dotar al port d’altres usos estratègics com puguen ser la pesca, la gastronomia, l’artesania o la cultura, que a més puguen convertir-se en un reclam turístic”

· Aurelio Martínez: “L’objectiu comú és donar un ús estratègic a determinades zones del recinte portuari perquè oferisca noves oportunitats des del punt de vista social i econòmic”

Aquest matí s’ha reunit telemàticament el Comité Assessor del port de Gandia, òrgan constituït per l’Autoritat Portuària de València (APV) en 2016 per a l’impuls de la integració territorial port-ciutat. La reunió ha sigut presidida per l’alcaldessa de la localitat, Diana Morant i el president de la APV, Aurelio Martínez, i ha comptat també amb la participació de Francesc Sánchez, director General de la APV. tots els participants han coincidit en la bona sintonia entre totes dues entitats per a treballar de manera coordinada en un port ecoeficient i sostenible per a l’activitat econòmica i social de la ciutat.

Així, el Comité ha avançat en la preparació del plec per al concurs d’idees per a l’ús ciutadà de la zona no comercial de la part sud del Port. Un procés administratiu que posarà en marxa la APV i que una vegada finalitzat, podrà en valor els embulls i la zona annexa al sud d’aquests proposant actuacions i activitats que siguen capaces de dinamitzar l’àrea. Qualsevol proposta presentada haurà de respectar l’ús pesquer i circumscriure’s a plantejaments que no menyscaben la seguretat, no ho limiten i posen en valor aquest ús. Els projectes presentats hauran de millorar i integrar amb l’entorn les edificacions que en ella es troben com la Llotja de Pescadors i altres espais del port.
“L’objectiu comú és donar un ús estratègic a determinades zones del recinte portuari per a l’aprofitament dels seus veïns, integrant-lo com una part més de la ciutat que oferisca noves oportunitats des del punt de vista social i econòmic”, ha indicat Aurelio Martínez.
Per part seua, Diana Morant ha declarat després de finalitzar la reunió que aquesta mesura permetrà que “el port deixe de ser un espai urbanístic tancat a la ciutadania en general. Amb aquest concurs d’idees pretenem dotar d’altres usos estratègics oberts a tots i totes com puguen ser la pesca, la gastronomia, l’artesania o la cultura, que a més puguen convertir-se en un reclam turístic”.

En un altre ordre de coses, s’ha acordat en el marc de la Delimitació d’Espais i Usos Portuaris (DEPU), les zones a desafectar del port per a la seua posterior cessió a l’ajuntament. En concret, aquestes àrees se situen en el moll nord, zona davant del club nàutic i en el barri de Venècia.

Articles relacionats