12.8 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

El ple de Gandia suspendrà la taxa d’ocupació de via pública d’enguany

· L’ajuntament ultima els tràmits per a les ajudes a l’oci nocturn

· L’alcaldessa comparteix amb el fòrum socioeconòmic importants mesures per a reforçar als sectors productius enfront del COVID-19

· El fòrum socioeconòmic es consolida com la taula de diàleg i de construcció permanent amb els principals actors de la ciutat per a aportar solucions a la pandèmia

· Sindicats i empresaris valoren positivament les inversions que s’estan realitzant a Gandia com a generadores de llocs de treball i dinamitzadores de l’economia

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha presidit una nova reunió del fòrum socioeconomic, el qual ha tingut lloc aquest matí de manera telemàtica, amb la finalitat d’establir estratègies de cara a afrontar conjuntament i des del diàleg social la situació de pandèmia. Morant ha compartit diferents mesures que s’han posat en marxa per a combatre les conseqüències del COVID-19. Entre elles, destaca la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública per a l’hostaleria per a 2021, que es farà efectiva en el ple del dijous. Aquesta acció ja es va impulsar l’any passat a l’inici de la pandèmia. I d’altra banda, també amb l’objectiu de pal·liar els danys de la crisi, l’Ajuntament està rematant els tràmits per a atorgar ajudes a l’oci nocturn de la ciutat, un dels sectors més castigats.

Morant ha destacat la importància d’impulsar de manera coordinada totes les accions que siguen necessàries per a intentar solucionar el millor i al més prompte possible els problemes derivats de la pandèmia. En aquest sentit, el fòrum socioeconòmic es consolida com la taula de diàleg permanent amb els principals actors de la ciutat.

El fòrum socioeconòmic ha estat conformat per l’alcaldessa; el regidor de Polítiques Econòmiques, Ferran Martínez; la regidora de Benestar Social, Carmen Fuster; l’edil de Turisme, Vicent Mascarell; els portaveus José Manuel Prieto (PSPV), Pep Alandete (Compromís-Més Gandia-Unida), Víctor Soler (PP), Pascal Renolt (Ciutadans); el president de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (Faes), Juan Pablo Tur; el vicepresident de FAES i el president del CES, Ramón Soler; i els representants sindicals d’UGT i CC.OO, Raül Roselló i Josep Carrascosa, respectivament.

“En el fòrum socioeconòmic hem posat sobre la taula totes les voluntats perquè, sense generar soroll, la ciutat de Gandia busque la manera d’ajudar socioeconòmicament als seus ciutadans. Vivim una crisi sense precedents, una crisi sanitària que comporta una crisi econòmica, en la qual la gent s’ha vist ressentida. I els polítics i tots els agents socials hem de continuar amb la nostra labor de fer que la gent resistisca aquest moment perquè quan passe aquesta crisi, ningú quede arrere”, ha argumentat Diana Morant.

En aquesta trobada, també s’ha realitzat un balanç de les ajudes que l’Ajuntament va repartir en 2020 i “ens hem emplaçat per a continuar aportant noves ajudes en 2021”, ha apuntat l’alcaldessa, qui ha posat sobre la taula els programes d’ajudes de la Generalitat Valenciana i les línies de l’Ajuntament que les complementen. D’aquesta manera, Gandia repartirà 2,7 milions d’euros en ajudes procedents del Fons coparticipat per Ajuntaments, Diputacions i Generalitat (dotat amb 160 milions); un fons que tindrà una aportació municipal de 400.000 euros. Aquest programa està emmarcat en el Pla Resisteix de la Generalitat que mobilitzarà un total de 370 milions per a empreses i autònoms de la Comunitat Valenciana.

Les ajudes, a més, es veuran ampliades pel fet que l’Ajuntament té previst incorporar a partir del segon trimestre el romanent de tresoreria al pressupost. Per a Morant, “és necessari mobilitzar l’economia i injectar diners per a dinamitzar els sectors productius i per a ajudar també a les persones més vulnerables que tant estan patint la crisi”.
Les ajudes es treballaran en aquest fòrum socioeconòmic amb la pretensió que tinguen un impacte òptim a la ciutat i que arriben amb la màxima celeritat.

El regidor de Polítiques Econòmiques, Ferran Martínez, ha volgut afegir que ja estan en marxa les ajudes a la innovació i transformació digital del Comerç, la creació del Market Place per als sectors productius de la ciutat, ajudes a l’oci nocturn i els xecs consum.

L’alcaldessa, d’altra banda, també ha exposat les línies mestres del pressupost de 2021, que també s’aprovarà el dijous en el ple, “uns comptes legals i responsables” que s’han elaborat per a donar resposta al *COVID-19 i perquè Gandia es reactive i seguisca amb tots els seus projectes en marxa.

Morant va posar l’accent que els 90 milions d’euros invertits en diferents projectes (Espai Sociosanitari, Pla Edificant, Palau de Justícia, subestació elèctrica, i un llarg etcètera) generaran al voltant de 1.300 llocs de treball. “Gandia ha de continuar en funcionament perquè siga més competitiva en termes econòmics i socials, i l’Ajuntament continuarà donant estabilitat i generant riquesa a través d’un pressupost solvent”. Igual que Morant, tant els sindicats com els empresaris han defensat que les inversions que s’estan realitzant i que estan generant llocs de treball seran instruments molt valuosos que ajudaran a eixir de la crisi.

Finalment, el fòrum socioeconòmic ha volgut agrair el treball i l’esforç dels sanitaris, que s’estan deixant dia a dia la pell per salvar vides.

REACCIONS

-El portaveu del PSPV, José Manuel Prieto, ha indicat que l’Ajuntament impulsarà un pla de simplificació administrativa i que des del programa Labora, més de 50 persones estan fent treballs vinculats al *COVID-19, unes tasques que es complementen amb els informadors que recorden a la ciutadania les normes sanitàries.

-El portaveu de Compromís-*Més Gandia Unida, Pep *Alandete, ha indicat que el fòrum socioeconòmic ha demostrat, una vegada més, que tots i totes, agents socials i econòmics, govern i oposició, “podem anar de la mà amb el mateix objectiu, que ningú patisca per la pandèmia i establir les bases d’un futur que assegure el benestar per a la ciutadania”. Per aquest motiu, “continuem concretant ajudes directes als sectors més desfavorits i, mitjançant inversions, continuem creant ocupació i ens preparem perquè es generen oportunitats i puguem eixir més fortes i cohesionats d’aquesta crisi”.

-El portaveu del PP, Víctor Soler, ha sol·licitat l’exempció de totes les taxes subjectes a l’activitat econòmica a Gandia. “No és just que les empreses i negocis hagen de pagar taxes per serveis dels quals no poden fer ús”. Soler ha insistit que les ajudes del Pla Resisteix siguen àgils “perquè en aquests moments els negocis agonitzen esperant una resposta de l’Administració que està tardant molt a arribar”.

-El portaveu de Ciutadans, Pascal Renolt, ha expressat: “Des de Ciutadans estem molt satisfets amb la convocatòria del fòrum socioeconòmic. Una vegada més, des del nostre grup municipal hem volgut estar del costat dels ciutadans, aportant idees, buscant consensos i propostes per a ajudar a alleujar les conseqüències d’aquesta crisi. No podem deixar d’estar a l’altura de les circumstàncies”.

-El president de FAES, Juan Pablo Tur, ha assenyalat que és fonamental traçar una estratègia per a canalitzar els fons europeus amb projectes específics que aporten valor afegit a llarg termini. Així mateix, ha destacat la importància de les inversions públiques que s’executaran a Gandia (90 milions en dos anys) com a dinamitzadores de l’economia circular de proximitat. Finalment, ha apuntat que, passat un any de la creació del fòrum, “cal repassar en quin hem fallat i en què podem millorar per a ajudar als sectors més afectats”.

-El secretari territorial intercomarcal d’UGT a la Safor, Raül Roselló, ha valorat “molt positivament” l’esperit del fòrum socioeconòmic de Gandia “en un moment molt complicat des del punt de vista sanitari”. “Gandia ha sabut alternar les mesures de resistència sanitària i d’urgència social i econòmica, quan les dades de la pandèmia ho han requerit, com ara mateix, amb les mesures de reactivació i recuperació, per a recuperar activitat empresarial i obrir el mercat laboral quan és possible”. UGT “secundarà amb tota la intensitat totes les mesures que dirigisquen els recursos públics a aquests objectius”.

-El secretari general de CC.OO a la Safor, Josep Antoni Carrascosa, ha assenyalat que Gandia ha d’estar permanent activa i ser solidària, i ha defensat les inversions com a generadores del dinamisme econòmic i d’ocupació.

Articles relacionats