15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Atenció als conductors de patinets elèctrics canvis a la normativa

– La Direcció General de Trànsit anuncia importants canvis en la normativa sobre patinets elèctrics que entraran en vigor el dia 2 de gener

La DGT adverteix a més que no serà l’última bateria de mesures que afectaran aquests populars vehicles. Així que, si vosté pensava comprar-se un d’aquests vehicles o regalar-li-ho als seus fills, és l’hora de tindre en compte les mesures en entraran en vigor.

Els patinets i Vehicles de Mobilitat Personal VMP (amb una o més rodes i una única plaça) són definits i considerats vehicles amb caràcter general, per la qual cosa estaran obligats a complir les normes de circulació, com fan els cotxes o les motos Queden exclosos els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.

Els patinets han de circular a una velocitat d’entre 6 i 25 km/h i mai podran fer-ho per les voreres. També tindran prohibida la circulació en vies interurbanes, travessies, autopistes, autovies o túnels urbans.

Els VMP necessitaran un certificat de circulació per a acreditar que compleixen amb els requisits tècnics que s’inclouran en el manual de característiques que pròximament recollirà una resolució de la Direcció General de Trànsit. Aquest certificat serà obligatori dos anys després des que es publique la citada resolució

La DGT explica que aquesta és una primera regularització de les noves formes de mobilitat, ja que per al futur està prevista una normativa que regule més aspectes com l’edat per a conduir-los, l’ús de casc o jupetins reflectors.

Articles relacionats