18.5 C
Gandia
Diumenge, 28 maig, 2023

Arriba el XXV Open Natació i Esports Gandia

  • Tindrà lloc el dissabte 13 de maig i es dividirà en dos sessions: una de matí a partir de les 9:30 h i l’altra amb començament a les 17:00 h. Com a novetat d’enguany hi haurà una categoria màster a les 14:00 h.

  • La competició no serà oberta al públic a causa de l’afluència que suposa rebre quasi 530 nadadors i nadadores, però es podrà seguir per streaming a les xarxes socials del club.

El dissabte 13 de maig es celebrarà la XXV edició del Open NiE Gandia, un campionat de natació de piscina de 25 metres. Així ho han presentat en roda de premsa la regidora d’Esports, Lydia Morant; la presidenta del club Natació i Esports (NiE) Gandia, Pilar Martí, i José Metola, secretari del mateix club.

L’Open NiE es dividirà en una sessió de matí, que començarà a les 9:30 h, i altra de vesprada amb inici a les 17:00 h. Com a novetat, també es celebrarà l’Open Màster NiE a partir de les 14:00 h. “Hem inclòs la categoria Màster per a fomentar l’esport més enllà de la competició, d’una manera més lúdica i saludable”, ha destacat Morant. Per tant, la piscina del Poliesportiu de Gandia albergarà a 528 (99 categoria Màster) nadadors i nadadores de més de 30 clubs de tota Espanya.

Al llarg d’aquesta jornada esportiva es disputaran les proves de 50, 100 i 200m; a banda del relleus. “Els atletes buscaran una bona marca en una de les piscines més ràpides del territori. A més, aquest any comptarà amb el cronòmetre electrònic de la Federació”, ha puntualitzat Metola. La gran afluència de participants impedirà que siga un esdeveniment obert al públic, però la competició es podrà seguir per streaming a les xarxes socials del club NiE Gandia.

Al voltant de les 20:00 h es celebrarà la gala d’entrega de premis al camp de bàsquet cobert que hi ha entre les dos piscines del poliesportiu. Es farà entrega d’un guardó nascut de la col·laboració entre l’Ajuntament i el club esportiu per als vencedors i els equips amb millors resultats. A banda, a la cerimònia “es realitzarà un reconeixement als presidents del club que han estat des de el naixement d’aquesta competició perquè sense aquesta involucració res haguera sigut possible”, ha detallat Martí.

Articles relacionats